Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac MIR Podijeli

“Dragojla” i dalje izaziva prijepore: SDP tvrdi da Mandić eliminira dogovor, on tvrdi da je preduvjet pedalj razumijevanja

Nadmudrivanja ne staju

Ne staju prijepori i nadmudrivanja u slučaju OŠ Dragojle Jarnević odnosno problema gdje će i kako učenici pohađati nastavu dok se škola renovira nakon potresa.

Karlovački gradonačelnik nedavno je kazao kako je očekivao više razumijevanja i tolerancije, roditelji druge škole, one Braće Seljan pisali su svoje peticije ne želeći odustati od jednosmjenske nastave što bi bio slučaj dođu li iz “Dragojle ” njima, a oglasio se i SDP.

– U ovom se problemu gradonačelnik Mandić postavio isključivo i eliminirao iz potpuno nejasnih razloga jedinu opciju koja može donijeti rješenje, a to je dogovor. Bila sam slobodna, kao gradska vijećnica i potpredsjednica Gradskog vijeća, uz poštivanje procedure, s podrškom i potpisima svih vijećnika oporbe, službeno tražiti održavanje tematske sjednice na temu obnove škole.
Na tu sjednicu bi bili pozvani svi zainteresirani dionici: predstavnici Vijeća roditelja škole „Dragojle Jarnević“ i škole „Braća Seljan“, ravnateljice obiju škola, eventualno ravnatelji drugih škola, ali i ostale relevantne i zainteresirane osobe koje mogu pomoći u razrješenju problema koji to nikada nije trebao niti postati. Sadašnja situacija i upiranje prstom u zamišljene krivce, prebacivanje odgovornosti na jednu ili na drugu ravnateljicu ili čak i na roditelje je apsurdna i nedopustiva.

Da zaključimo. Konstrukcijska obnova osnovne škole „Dragojle Jarnević“, još je jedan projekt kojeg vladajući provode stihijski, bez plana i bez upravljanja procesom. Takvo ponašanje otvara naširoko vrata mogućnosti da se projekt, zbog iznimno kratkih rokova, neće moći dovršiti do zacrtanog roka, a to je kraj lipnja ove godine. Sve to nas još jednom dovodi u krajnje neizvjesnu situaciju, a jedina opcija koja može donijeti rješenje nepotrebno nastalog problema kroz razgovore i dogovor za gradonačelnika nije opcija.Zbog čega gradonačelniče? Nadamo se da nije zbog vaše sujete, pisali su mu SDP-ovci.

Mandić: Nije tema za politikanstvo i političko prepucavanje

Mandić je danas pak odgovorio što su po njemu preduvjeti dogovora: Mogu samo ponoviti ono što govorim zadnjih tjedan dana: svi koji su uključeni u proces neka pokažu pedalj više razumijevanja, solidarnosti, podrške.
To su preduvjeti dogovora. Nije ovo tema za politikanstvo i političko prepucavanje.

Nećemo vječno biti na pozicijama gradonačelnika, potpredsjednice Gradskog vijeća, vijećnika, ravnatelja, ali cijeli život će nas pratiti jesmo li, kad smo imali priliku, pokazali i pozivali na razumijevanje, solidarnost, podršku.
Sujeta? Javno sam izrekao mišljenje i rješenje te se izložio argumentiranoj i neargumentiranoj kritici javnosti, za razliku od Vas koji manipulirate osjećajima roditelja i nastavnika, pokušavajući ušićariti malo medijskog prostora i pokoji politički bod, priopćio je Mandić putem svoje službe za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka