Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život KARLOVAČKI K-9 TIM Podijeli

Dragon i Foxy savladali i helikopter: U Divuljama prošli osposobljavanje

Prošli su obuku za letenje helikopterom, ulazak i izlazak iz helikoptera te za spuštanje vatrogasaca sa psima iz helikoptera

Na osposobljavanju vatrogasnih timova s potražnim psima za aktivnosti potpomognute helikopterom u Divuljama sudjelovao je i K-9 tim DVD-a Karlovac. 

Psi Dragon i Foxy sa svojim vodičima Ivanom Pokupčićem i Dejanom Ranitovićem te vođom tima Draženom Petrićem, bili su jedni od 17 vatrogasnih K-9 timova koji su prošli obuku za letenje helikopterom, ulazak i izlazak iz helikoptera te za spuštanje vatrogasaca sa psima iz helikoptera.

Osposobljavanje su radili instruktori Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split.

Vatrogasci i njihovi psi nedavno su prošli licenciranje, a sada su “savladavanjem” helikoptera povećali broj potražnih timova koji da zatreba, mogu brže priskočiti u pomoć. -Ovo je svojevrsna kruna rada vatrogasnih K-9 timova, kaže predsjednik Povjerenstva za potražne pse Hrvatske vatrogasne zajednice Zoran Laslavić.

-Ovime smo dobili veliku mobilnost i spremni smo i za najteže zadaće, a ovakva osposobljavanja treba raditi najmanje jednaput godišnje, dodao je.

S helikopterom uvijek zajedno idu buka, jak vjetar i zračni jastuci i to kod pasa očekivano izaziva nelagodu. No, karlovački četveronožni spašavatelji Dragon i Foxy ponovo su pokazali da se ne boje. Oboje su dobili K-9 oznaku koja na sebi ima sliku helikoptera.

Pročitajte i ovo

NEVIĐENO

Gradonačelnica Ozlja osudila vandalizam: Građani nisu zaslužili da se njihova imovina namjerno uništava