Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život IDE PO PLANU Podijeli

Drugi dan masovnog cijepljenja: Na meniju Pfizer do četvrtka, u petak Moderna i prvi put Johnson cjepivo

Da bi se vratili u normalu, ali i da ako se zaraze bolest ne bude teška, razlozi cijepljenja. Inače, 39 % prosvjetara zainteresirano za cijepljenje

Drugi je dan svakodnevnog masovnog cijepljenja u Karlovačkoj županiji i za sad, barem u Karlovcu, protiče bez problema. Jučer je cijepljeno 504 građana, danas još 500. Svi dolaze u naručenom terminu pa nema gužvi, a i nitko nije odustao. Sve do četvrtka cijepit će se s Pfizerom.

-U petak krećemo s Johnsonom i Modernom i tada planiramo procijepiti još 500 ljudi, rekla je za RM glavna sestra Doma zdravlja Karlovac Jasmina Mikan.

Bit će to ujedno i prvo cijepljenje Johnsonom u Karlovačkoj županiji, a istovremeno i prvo cijepljenje Johnsonom u Hrvatskoj za pacijente naručene direktno preko obiteljskih liječnika.

-Još uvijek ne naručujemo pacijente preko platforme Cijepise nego preko našeg kalendara cijepljenja kojeg smo kreirali u suradnji s obiteljskim liječnicima.

Želimo što prije zaboraviti “novo normalno”

A na pitanje zašto su se odlučili cijepiti, Karlovačni danas mahom odgovaraju – da konačno počnemo normalno živjeti.

-Prije svega cjepivo je korisno. Kad smo bili mali, a imamo i sada ožiljke na rukama, nitko nije nas pitao hoćemo ili nećemo. Ali, na kraju se pokazalo da je dobro što nam je nacija procijepljena da smo možda i manje osjetljivi na infekcije;

Odlučila sam se jer i sama pripadam u rizičnu skupinu i mislim da je to dobro i preporučila bih svakome; Cijepio sam se da sigurnije mogu komunicirati s drugima, kretati se u društvu, zaštiti svoje starije, da mirnije živimo i da se što prije vratimo u normalno i da što prije zaboravimo “novo normalno”; Radi prevencije, da ne obolim jako;

Da počnem ponovo normalno živjeti napokon jer je ovo katastrofa, a i nadam se da će i ako je dobijem biti u blažem obliku; Imam dosta komorbiditeta, kak’ bi rekal gospon Capak i očekujem da neću obolit od COVIDA, rekao je za RM dio danas cijepljenih građana.

Oko 39 % prosvjetnih djelatnika u Karlovačkoj županiji zainteresirano za cijepljenje

Inače, u subotu će se cijepiti i 350 prosvjetnih djelatnika. Doznajemo da je u tom sektoru za cijepljenje ukupno zainteresirano  833 djelatnika  – 272 u osnovnim školama kojima je osnivač Karlovačka županija i još 266 u školama kojima je osnivač Grad Karlovac te 294 u srednjim školama i učeničkim domovima.

Postotak zainteresiranih prosvjetnih djelatnika za cijepljenje je oko 39%.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

‘Školarke’ prvenstvo otvorile porazom u Zaprešiću, nisu iskoristile sjajnu večer vratarke Patricije Keča