Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac KAKVART Podijeli

Društveni dom u Knez Gorici kroz KAkvart dobio uređenu kuhinju

Radi se o projektu vrijednom oko 70.000 kuna. Iz KAkvarta je stiglo 15.000 kuna

U Mjesnom odboru Knez Gorica realiziran je projekt „Uređenje kuhinje Društvenog doma“ kojeg su prijavili na ovogodišnji natječaj KAkvart.

Sanacija Društvenog doma traje već duži niz godina – 2008. obnovljen je krov, 2012. unutarnja sala, a sada je na red došla i kuhinja te pomoćne prostorije.

– Zadnja adaptacija tih prostorija bila je prije više od 20 godina, a kuhinja praktički nikada nije bila adekvatno opremljena. Završno uređenje doma bio je jedan od prioriteta za mještane Knez Gorice i okolnih mjesta koji koriste društveni dom, ističe predsjednica Vijeća MO Knez Gorica Dubravka Muić.

Za projekt, koji je ukupno vrijedan oko 70 tisuća kuna, kroz natječaj KAkvart dobili su 15 tisuća kuna. Osim sredstava iz natječaja KAkvart projekt su realizirali i sredstvima Mjesnog odbora, donacijama u robi i uslugama te volonterskim radom samih mještana i članova DVD-a Knez Gorica.

-Puno smo sami napravili. Od struganja stare boje, skidanja žbuke, čišćenja i odvoza šute i smeća, pripreme podloge za bojanje, te završno bojenje zidova, stropa i stolarije. Društveni dom je centralno mjesto okupljanja za mještane, a posebno mlade i zato smo se svi jako angažirali da ga uredimo, naglasila je Muić.

Projekt KAkvart pokrenuo je 2016. godine Grad Karlovca. I dalje je jedinstven u Hrvatskoj jer predstavlja sinergiju Grada Karlovca, privatnog sektora i volonterizma. Građani pri tom sami biraju i prijavljuju projekte koje smatraju važnima i svojim radom osiguravaju njihovo provođenje. U 3 godine realizirano je 50 projekata ukupne vrijednosti preko 4 milijuna kuna.
Na ovogodišnjem natječaju KAkvart financijski je podržano 26 projekata, 8 društvenih i 18 komunalnih. Ukupni dodijeljeni iznos za svih 26 projekata je 700 tisuća kuna. Glavni partner Gradu Karlovcu u projektu KAkvart je Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko.

Pročitajte i ovo

NORMALIZACIJA

Od 1. lipnja u Karlovcu se vraća plaćanje dječjih vrtića, u nižim razredima očekuje se većina učenika