Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Sport PROBLEM ZATVORENIH DVORANA Podijeli

Družak: Tražimo rješenje, sigurno ćemo ga naći i vjerujem da će to biti uskoro

SDUŠ je održao sastanak s ministrom Fuchsom i uputio prijedloge Ministarstvu znanosti i obrazovanja za rješavanje problema.

Tražimo rješenje za situaciju sa zatvorenim školskim dvoranama, sigurno ćemo ga naći i vjerujem da će to biti uskoro – odgovorio je na naš upit o problemu zatvorenih školskih dvorana za sportske klubove Tomislav Družak, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za sport.

Družak nam je naglasio da se na rješenju tog problema ne radi samo u posljednjih par dana, otkad je on odjeknuo u javnosti i izazvao buru negodovanja sportskih klubova, već unazad petanestak dana.

– U stalnoj smo komunikaciji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Ravnateljstvom civilne zaštite. Imali smo i sastanke s brojnim nacionalnim savezima te smo iznijeli svoje prijedloge kako osigurati provođenje natjecanja u zatvorenim prostorima u novoj sezoni. O školskim dvoranama smo održali sastanak s ministrom Fuchsom i uputili prijedloge Ministarstvu. Naravno da ne želimo dovesti u pitanje obrazovni sustav i njegovo funkcioniranje, ali isto tako ne možemo gledati zaustavljanje sporta. Intenzivno tražimo rješenje, sigurno ćemo ga naći i vjerujem da će to biti uskoro. Strpimo se malo dok prođe prvih par dana nastave, da vidimo kako će to sve proći, pa ćemo onda naći rješenje za ovaj problem sa školskim dvoranama – kazao nam je Družak.

(foto: sdus.gov.hr)

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Cetingrad i Korana na penale izbacili Slunj i Vojnić ’95, Duga Resa 1929 uspješno prošla kroz Žakanje