Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija SPAJANJE Podijeli

Državna uprava 1. siječnja pod Županijom, za polovicu od 116 zaposlenih neće biti mjesta

“Preostala polovica će ići putem stimulativnih otpremnina i za njih ćemo se boriti da im pokušamo pronaći radno mjesto u drugim sustavima”

Karlovačka županija s 1. siječnjom 2020. preuzima poslove Ureda državne uprave, ali ne i svih 116 zaposlenih.

Čulo se to danas nakon sastanka župana Damira Jelića i još uvijek predstojnice Ureda državne uprave Ines Pavlačić s ministrom uprave Ivanom Malenicom. Pripajanje ureda državne uprave provest će se na nacionalnom nivou za što je država osigurala 350 milijuna kuna, naglasio je Malenica.

-Župan je izrazio spremnost u preuzimanju državnih poslova, preuzimanju službenika koji bi od 1. siječnja trebali postati službenici i namještenici u lokalnoj samoupravi temeljem njihovog unutarnjeg ustroja. Sredstva za obavljanje povjerenih poslova osigurana su u državnom proračunu u iznosu od 350 milijuna kuna kao i sredstva stimulativne otpremnine za zaposlenike Ureda državne uprave, pojasnio je ministar.

Koliko će Karlovačka županija dobiti novca za pripajanje državne uprave za sad se ne zna jer još uvijek nije poznat broj ljudi koji će zadržati posao i onih koji u županiju neće moći biti integrirani.

– Radi se o ljudskim egzistencijama. Ozbiljno smo razmatrali sve poslovne procese i pričati o broju brojkama kada netko to sluša, a sam je u toj koži nije nimalo jednostavno. Lako je nama pričati općenito, ali ovdje je jedna ozbiljna reforma i svaka reforma ide prema učinku, ali ima i bolne elemente. Načelno mogu odgovoriti da će u grubo pola zaposlenika Ureda državne uprave prijeći u Karlovačku županiju, a preostala polovica će ići putem stimulativnih otpremnina i za njih ćemo se boriti da im pokušamo pronaći radno mjesto u drugim sustavima, rekao je župan Jelić.

Više će se znati za mjesec dana, a ono što je sigurno jest da od 1. siječnja posao ureda državne uprave preuzima županija.

– Radi se o poslovima društvenih djelatnosti, gospodarstva, imovinsko pravnih odnosa i poslova opće uprave koji bi trebali biti uklopljeni u organizacijske jedinice županije, dodao je ministar Malenica.

Pročitajte i ovo

KORONA IZVJEŠĆE

Novih 94 slučajeva zaraze u Karlovačkoj županiji. Jedna osoba umrla