Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac PROČITAJTE ŠTO I KAKO Podijeli

Dubovac i okolica u novoj zahtjevnoj fazi: Nova regulacija prometa, za vikend neki bez vode

Trasa radova na više mjesta presijeca magistralni plinovod ali i ostale instalacije pa se traži oprez, tehnologija i osiguranje iskopa

Život na Dubovcu i okolici, odnosno na dijelu Borlina, Donjih i Gornjih Stativa, Hrnetića i Drežnika, Male Jelse, Donje Jelse, Gornje Jelse, Velike Jelsa opet će dobiti novu građevinsku “dimenziju”.

Razlog je već poznata rekonstrukcija državne ceste, a ono što slijedi jest zahtjevni dio. Trasa radova, naime, na više mjesta presijeca magistralni plinovod ali i ostale instalacije pa se traži oprez, tehnologija i osiguranje iskopa.

U Gradu Karlovcu kažu da će se radovi zato izvoditi etapno, a ne u isto vrijeme na više mjesta, a pazit će i da ne ugroze poslovanje pivovare pred kojom je intenzivni radni period.

Prema planovima i najavama izvođača i investitora radova do kraja ovog tjedna asfaltirat će Marmontovu aleju do križanja s Ul. R. Boškovića, do sredine travnja do križanja s Ul. M. Šporera, a do kraja svibnja bit će u potpunosti asfaltirana Marmontova aleja i Ul. Dubovac do prvog ulaza u Pivovaru.

Zbog toga od sutra pa do kraja svibnja uvodi se nova regulacija prometa:

 Obilazni pravac iz smjera Borlina prema centru grada:
Osobna vozila će se kretati ulicama: Žumberačka ul. – Donja Jelsa – Most Hrnetić – Hrnetić – Drežnik – Splitska ul. – Ul. A. Krupe i dalje u smjeru kretanja.

 Obilazni pravac iz smjera centra grada prema Borlinu:
Osobna vozila će se kretati sljedećim ulicama: Marmontovom alejom – Kupska ul. – Pivovarska ul.– Ul. M. J. Šporera – privremenom prometnicom desno iz Ul. M. J. Šporera prema parkiralištu Pivovare, povratno na Ul. Dubovac i dalje u smjeru kretanja.

Bez vode za vikend Nemčićeva, dio Šporerove, Ulica Dubovac, pivovara, Ljubljanska

Sutra i u nedjelju  predviđeni su radovi na vodovodnoj infrastrukturi. Sutra vodoopskrbu neće imati Nemčićeva ulica, Šporerova – neparni od 1 do 11, parni od 2 do 8a, Ulica Dubovac brojevi 14, 16, 18, 19 te pivovara.

U nedjelju, 7.3.2021. vodoopskrbe neće biti u Ljubljanskoj ulici.

Vodovod i kanalizacija osigurat će cisternu s pitkom vodom, u subotu će biti u blizini pivovare, a u nedjelju kod autobusne stanice u Ljubljanskoj ulici.

Grad Karlovac izdao je i posebno Rješenje izvođaču radova tvrtki Euroasfalt u kojem se, između ostalog, precizno navodi koji kamioni (registarske oznake) se mogu kretati sporednim ulicama, u kojem periodu, uz posebnu naznaku da tim ulicama moraju prometovati uz dodatni oprez.

Tijekom ožujka Grad Karlovac poslao je i dopis svakom kućanstvu na području Dubovca, Borlina, Donjih i Gornjih Stativa, Hrnetića i Drežnika, Mala Jelsa, Donja Jelsa, Gornja Jelsa, Velika Jelsa (koji su zahvaćeni novom prometnom regulacijom), odnosno na oko 4.000 adresa, u kojima ih obavještavamo o svim aktivnostima izvođača radova u projektu D6, planovima i rokovima, te svim zahvatima na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži, koje izvodi gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija.

FOTO: ARHIVA

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini