Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija Podijeli

Duga Resa: 10 vozača nagrađeno za ljubaznost

– Od vozača se očekuje da se zaustavi ispred pješačkog prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje "da, ja sam vas vidio, izvolite prijeći cestu" , s druge strane pješake se potiče da se vozačima zahvale nakolonom glave i upute im osmijeh, naglasio je načelnik Policijske postaje […]

– Od vozača se očekuje da se zaustavi ispred pješačkog prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje "da, ja sam vas vidio, izvolite prijeći cestu" , s druge strane pješake se potiče da se vozačima zahvale nakolonom glave i upute im osmijeh, naglasio je načelnik Policijske postaje Duga Resa, Ivan Špehar i nagradio 10 vozača koje je policija uočila kao savjesne i ljubazne.

Jedna od nagrađenih vozačica, Dragica Jandrić, naglašava kako je tolerantnost izuzetno važna u prometu.

– Ja sam sudionica u prometu i kao pješak i kao vozač i u oba slučaja, želim se osjećati sigurno. Pazim na pješake ne zato što su u blizini policijski službenici nego zato što sam tako naučila i to isto očekujem od drugih vozača da stanu kada ja prelazim pješački prijelaz. Svaki dan smo u prometu i uz malo više tolerantnosti, bit će više i sigurnosti.

No, vrlo često se dogodi da su upravo pješaci ti koji ugrožavaju sigurnost u prometu, pogotovo kada istrčavaju na cestu i prelaze gdje je nepregledno i nije označen pješački prijelaz.

– Postoje indicije od strane ljudi koji rade u osiguravajućim društvima da ima dosta pješaka koji pokušavaju zaraditi na način da izazivaju ekscese u prometu. Bace se pod auto da ne ostanu krivi, a da pokupe novce. To im uspije tri, četiri puta, ali na žalost i toga ima kod odraslih. Djecu učimo kod kuće, a ona sve upijaju od odraslih, poručuje jedna Dugorešanka.

Nagrađeni vozači su Josip Gluščić, Ruža Škot, Dražen Petrunić, Alenka Domšić, Dominik Jukić, Slavko Sladić, Katica Bosiljevac, Sanja Mihalić, Ana Bićanić i Dragica Jandrlić.

Akciji se priključio Grad Duga Resa, Turistička zajednica Duge Rese, te Autoklub Duga Resa,  u cilju poticanja tolerantnog odnosa pješaka i vozača u prometu.

Pročitajte i ovo

COVID IZVJEŠĆE

Šest novih slučajeva zaraze koronom, dvoje umrlih