Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović proslavio je svoj 28. rođendan. Tom je prigodom njegova supruga Marinela organizirala iznenađenje koje je oduševilo i Filipa.  Rođendanski party s najmilijima i najbližima rastopio je i srce boksačkog diva pa se tako toplim riječima zahvalio svima: - Hvala mojoj predivnoj supruzi na rođendanskom party iznenađenju i hvala svim mojim najmilijima na dolasku! Najbolji ste! - stoji na Instagamu. Najbolji hrvatski boksač i dalje čeka povratak u ring zbog pandemije koronavirusa. Sljedeća borba trebala je biti protiv 32-godišnjeg Amerikanca Jerryja Forresta, ali sve je odgođeno i još nije jasno što je sljedeće za Hrgovića. Marinela raznježila Hrgovića: 'Hvala ti na ovom iznenađenju' Pregled kvalitete imovine pet hrvatskih banaka proveden je na osnovu najnovije verzije ESB-ove metodologije pregleda kvalitete imovine, koja je objavljena u lipnju 2018. godine ESB: Svih pet hrvatskih banaka ima dovoljnu razinu kapitala Sve što nas okružuje u nama pobuđuje emocije, pozitivne ili negativne, pa tako i boje. Postoje ljudi koji panično strahuju od boja, kao da im od gledanja u boje život visi na koncu Utjecaj boja: Srebrna spašava život, a žuta vas može udebljati Drive-in kino produžili smo do 21. lipnja, no s tom praksom ne mislimo nastaviti, kažu iz Cinestara. Kad je riječ o novim naslovima, kažu da se na programu svakodnevno aktivno radi i pregovara. Multipleksi zatvoreni do kraja lipnja, ali zato ‘žive’ mala kina

Županija ODLUKA O OTPADU Podijeli

Ove godine raste cijena odvoza otpada u Dugoj Resi

Duga Resa 15. siječnja dobiva novu odluku o prikupljanju otpada, nakon nje ubrzo stiže i novi cjenik

Kao i svi gradovi i općine u Hrvatskoj i Duga Resa donosi novu odluku o pružanju usluge prikupljanja prije svega miješanog komunalnog te biorazgradivog otpada. No, to će za Dugorešane značiti i skuplji odvoz.

Smisao ove odluke, za koju do danas traje savjetovanje s javnošću i na koje se s prijedlozima i kritikama nije nitko javio,  je primjena europske direktive i vladine uredbe koja je na snagu stupila u studenom prošle godine.

– Komunalni otpad mora se zbrinjavati na različitiji način. Do sad je bio jedan kontejner, a sada će biti dva. Komunalni ostaje u zelenom. Biorazgradivi će ići u kućama u kompostere, a u zgradama u drugi, smeđi kontejner na kojem će pisati upute za korištenje. Za reciklabilni otpad, poput papira, plastike i stakla ne predviđamo treći kontejner već to planiramo riješiti s vrećicama, kaže gradski pročelnik Mladen Rakočević.

Cijena odvoza otpada u Dugoj Resi će biti veća

Zbog uvođenja obaveznog razdvajanja, usluga odvoza otpada u Dugoj Resi će poskupjeti. Potvrdio je Rakočević za Radio Mrežnicu. Naime, uvođenje razdvajanja otpada značit će veći opseg posla za dugorešku Čistoću. Nakon što odluka bude donesena na Gradskom vijeću 15. siječnja, tvrtka će morati ustrojiti novu evidenciju za oko 4.850 korisnika. To znači da će do 1. svibnja svakom korisniku morati pridružiti njegovu kantu odnosno vrećicu.

Koliko će cijeli taj posao koštati Čistoću Rakočević za sad ne zna, ali kaže da će koštati puno. A bez obzira što za nabavku kanti, vrećica, strojeva i ostaloga, planiraju zatražiti novac iz Fonda za zaštitu okoliša, cijela priča na kraju će više koštati i Dugorešane. Rakočević najavljuje kako će nakon izrade spomenute evidencije uslijediti izrada novog cjenika.

– Doći će do određenog povećanja cijene jer građani će dobiti više odvoza otpada nego do sad, ali za sad se još ne zna kolika će cijena biti. Nju će predložiti Čistoća, a odobriti gradonačelnik, naglašava Rakočević.

Cilj cijele priče s otpadom je njegovo smanjenje za 50 posto.

Pročitajte i ovo

KRAJEM SRPNJA

Nakon bolnice, u Dugoj Resi ove godine energetski obnovljene sve županijske ustanove