Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Sport STOŽER ODOBRIO Podijeli

Duga Resa 1929 dobila ‘zeleno svjetlo’ za nazočnost do 100 osoba na otkrivanju murala Perušiću i Drvodeliću

Mural će biti otkriven u sklopu stadiona uoči utakmice posljednjeg kola Prve županijske lige između Duge Rese 1929 i Ogulina.

DUGA RESA – Nogometni klub Duga Resa 1929 dobio je odobrenje Županijskog stožera civilne zaštite, prema kojem će maksimalno do 100 osoba moći nazočiti sutrašnjem otkrivanju murala proslavljenim dugoreškim nogometašima Željku Perušiću i Dragutinu Drvodeliću – Drdi.

Podsjetimo, dugoreški nogometaši su pobjedom u prošlom kolu u Gornjem Mekušju osigurali naslov prvaka Prve županijske lige, nakon deset godina čekanja, a u sutrašnjem domaćem derbiju s drugoplasiranim Ogulinom i službeno će postati prvaci. Susret se igra od 18 sati, a klub će u povodu proslave naslova, u sklopu stadiona otkriti mural posvećen Željku Perušiću i Dragutinu Drvodeliću, najpoznatijim dugoreškim nogometašima, autora Leonarda Lesića.

Proteklih dana zaprimili smo brojne izraze negodovanja dugoreških navijača, koji se nikako nisu mogli pomiriti s odlukom da će spomenuta svečanost proslave naslova prvaka proteći bez prisustva gledatelja. Spominjali su Prvenstvo Hrvatske u atletici koje je prošlog vikenda održano na Čavlekovom stadionu, na kojem je bilo publike, kao i Karlovački cener, koji se jučer i danas održava na ulicama Karlovca, a na kojem također nazoči velik broj natjecatelja i gledatelja. Jasno im je da su to bitna natjecanja, od velikog sportskog i turističkog značaja za Karlovac i županiju, ali tvrdili su kako Covid-19 ne raspoznaje razliku u važnosti događaja.

Slijedom tih negodovanja, Radio Mrežnica priupitala je Županijski stožer civilne zaštite postoji li mogućnost da se dugoreškom klubu ipak izađe u susret i odobri nazočnost publike na sutrašnjoj proslavi naslova prvaka. Iz Stožera je maloprije stigao službeni odgovor, koji glasi ovako:

Obavještavamo vas kako je za predmetno okupljanje dana obavijest Klubu kako je dopušteno organizirati javno okupljanje do 100 osoba sukladno Odluci Nacionalnog stožera. Međutim, u kontekstu organizacije sportskih natjecanja, na istima nije dopušteno prisustvo gledatelja, u kojem smislu se ne dopušta prodaja karata i slično. Slijedom navedenog, Klub je kao organizator slobodan, sukladno svim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, organizirati predmetno otkrivanje murala te za navedenu svrhu angažirati tzv. Covid redare, koji će nadzirati provedbu propisanih epidemioloških mjera.

Dakle, na otkrivanju murala Perušiću i Drvodeliću moći će nazočiti do 100 osoba, no ostalo je nejasno hoće li okupljeni moći ostati i na utakmici između Duge Rese 1929 i Ogulina, koja se igra od 18 sati, ili će ih Covid redari, nakon svečanosti, uputiti prema izlazu sa stadiona.

Pročitajte i ovo

PETRAKOVO BRDO

Rokova danas na Petrakovom Brdu u Dugoj Resi. Bio je tu i mali Roko, a tradicija se mora prenositi na najmlađe