Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Duga Resa 1929 i službeno odustala, u Prvu županijsku ligu vraćen Barilović

Druga županijska liga imat će 12 klubova – u izradi je novi raspored natjecanja.

Nogometni klub Duga Resa 1929 i službeno je odustao od nastupa sa seniorskom ekipom u nadolazećoj sezoni pa je u Prvu županijsku ligu vraćen Barilović.

Nogometni savez Karlovačke županije 8. kolovoza zaprimio je dopis dugoreškog kluba o odustajanju od natjecanja sa seniorskom selekcijom u Prvoj županijskoj ligi u nadolazećoj sezoni. Sukladno tome, bilo je potrebno donijeti odluku o popuni 1. ŽNL desetim klubom. Iako se ‘na stolu’ našao i prijedlog da Barilović i Dobra iz Svetog Petra odigraju ‘majstoricu’ i na travnjaku odluče o ulasku u prvi županijski rang, većina članova Izvršnog odbora NSKŽ-a predložila je da deseti član 1. ŽNL u sezoni 2022./2023. automatski bude Barilović, koji je na kraju prošle sezone ispao iz društva županijskih prvoligaša, a ponajviše zbog toga što 1. ŽNL od sljedeće sezone, zbog promjene sustava natjecanja, više neće biti peti, nego šesti rang natjecanja.

Barilović je tako ‘uskočio’ umjesto Duge Rese 1929 pa će u 1. kolu na gostovanje u Draganić, dok su ostali parovi 1. kola 1. ŽNL ostali nepromijenjeni: Ilovac – Korana, Ogulin – Croatia ’78, Slunj – Mladost (Rečica) i Vatrogasac – Zrinski Ozalj.

Odlazak Barilovića u viši rang izazvao je promjene u Drugoj županijskoj ligi. U njoj će u novoj sezoni nastupiti 12 klubova pa je napravljen novi raspored. U 1. kolu sastat će se Dobra (Novigrad) – Dobra (Sveti Petar), Vrlovka – Šišljavić, Plaški – Mrežnica, Oštarije – Cetingrad, Petrova Gora – Kupa i Tuškani – Frankopan.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Naša poznata glumica Zrinka Cvitešić 4. listopada 1991. bila je učenica škole na Turnju: Otišla sam s crveno-bijelim medom, imam ga još i danas, a rat nikad neću razumijeti