Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija BIT ĆE BOLJE Podijeli

“Duga Resa mora ostati grad ljudi”

Gradonačelnik Boljar najavio novu urbanizaciju i investicije

Duga Resa mora ostati grad ljudi, poručio je gradonačelnik Tomislav Boljar na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u povodu Dana grada i Dana zaštitnika grada sv. Petra.

– Unatoč problemima koji nas ponekad opterećuju ponosni smo gradom na obali zelene ljepotice, rekao je Boljar

Najavio je novu urbanizaciju Duge Rese i podizanje standarda življenja te projekte kojima će to postići.

– U narednim godinama nastavljamo dalje gradeći pri tom na i pod zemljom. Imamo investicije kojima ćemo ne samo uljepšati naš grad nego i pružiti kvalitetnu razinu komunalnih usluga. Ulažući u vodovod, odvodnju, nogostupe, cestu, rasvjetu… postići ćemo zavidan standard međutim važno je potaknuti zajednicu na istraživanje, samoorganizaciju osmišljavanja vlastitih ideja. Zato je i osišljen društveno – kulturni centar, jedinstveni koncept kakva je i sama Duga Resa, a koji će u sebi sadržavati elemente kulture, civilnoga društva, povijesti, sadašnjosti, budućnosti odnosno svega onoga što je potrebno građanima ovoga grada za još kvalitetnije kreativno djelovanje. Grad je ipak prepoznatljiv po ljudima, po Dugareščanima i Dugareščankama i svima koji se tako osjećaju. Zato je važno da Duga Resa ostane grad ljudi, naglasio je među ostalim gradonačelnik.

Ljudi koji Dugu Resu čine boljom danas su i nagrađeni – poveljom s plaketom KPA Vodomar i OPG Vlašić te novčanom nagradom DVD Belavići i trojica trenera Košarkaškog kluba Zlatko Čunović, Branko Šavor i Davor Kasunić.

– Nagrade su motivacija da svako u svom području nastavi davati maksimum za sadržajniji i bolji život svih građana, a ujedno da potaknemo i one neodlučne da se uključe u neku od brojnih organizacija civilnog društva na području grada jer najlakše je stati kod prve prepreke. No, prepreke su tu da ih savladamo i iza svake izađemo još veći i još jači, rekao je u ime svih nagrađenih Mario Biršić, predsjednik DVD-a Belavići koje slavi šest desetljeća rada.

Pročitajte i ovo

POVEĆALI PREDNOST

Nove ankete: HDZ-u 62 mandata, Restartu 43, Škori 14, Mostu 9, Možemo 8