Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija DAN DUGE RESE Podijeli

Duga Resa nastoji ne izgubiti vjeru u napredak i optimizam: Nagrađena i mlada četvorka koja je pomogla ozlijeđenom prijatelju

Sara, Bruno, David i Roko najmlađi su dobitnici priznanja Grada

Neovisno o kriznim vremenima u kojima živimo, Duga Resa nastoji ne izgubiti vjeru u napredak i optimizam, te volju za radom. Kriza, od zdravstvene do gospodarske i ekološke prisutna je u cijelom svijetu, pa je osjećamo i mi. No, ona je nova šansa.

Poručio je to s današnje svečane sjednice Gradskog vijeća Duge Rese u povodu Dana Grada predsjednik Miroslav Furdek. Ovogodišnji Dan grada Duga Resa dočekala je s izostankom gradonačelnika Tomislava Boljara zbog zdravstvenih razloga, a  dobre želje za oporavkom gradonačelniku požnjele su danas i dug pljesak prisutnih.

Uz sretan Dan grada Dugorešanima, čestitalo se i Petrima i Pavlima

Duga Resa postala je Grad prijatelj djece, zaživio je prostor za mlade u robnoj kući gdje kreativno provode slobodno vrijeme, a sve je to dokaz koliko Duga Resa brine o ovom dijelu populacije. Uz ulaganje u predškolski odgoj i obrazovanje, brine se i o djeci s poteškoćama u razvoju kroz osobne pomagače, a ulaže se i u nadstandard školstva, ali i kulturu, nizao je Furdek sve što se u Dugoj Resi dosad realiziralo.

-Duga Resa postao je poznat u cijeloj Hrvatskoj po besplatnom programu zimskog klizanja, ljetnom Grin Festu i ljetu na Mrežnici, dodao je navodeći da se sve odvija u amfiteatru kojeg mnogi uspoređuju s opatijskom Ljetnom pozornicom.

Grad želi podupirati i gospodarstvenike, tu je INOVA DR gdje početnici u poduzetništvu mogu dobiti razne vrste pomoći. Rade i gradske tvrtke, a Furdek je pohvalio građane koji su izvrsno razvili umijeće odvajanja otpada.

Bez aglomeracije se ne može, a riječ je o najvećim radovima zadnjih desetljeća zbog kojih je Duga Resa prekopana, završen je i nogostup u Belavićima, a najesen će krenuti uređenje Parka dr. F.Tuđmana, ali i izmuljivanje rijeke Mrežnice.

Furdek je zaključio da se intenzivno radi, da neki možda nemaju dovoljno strpljenja, no to ih neće obeshrabriti da rade dalje.

Sve Furdekove tvrdnje dodatno je osnažila i zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić.

-Želim da ovaj grad i dalje bude prepoznatljiv prema ljudima, rekla je i svima zahvalila na povjerenju i potpori. Nanizala je sve što se u gradu radi, ali i planove, od čega je izdvojila i plan izgradnje društveno kulturnog centra, ali i digitalizaciju gradske uprave, uređenje kupališta, te inovativne projekte za mlade. Naglasila je i dječja igrališta u svim mjesnim odborima, a pohvalila se projektima ulaganja u dječje vrtiće.

– U tijeku je energetska obnova vrtića u Kasaru, prijavljena je i obnova izgradnje vrtića na Staroj cesti, prijavilo se uređenje sportskog doma, rekla je dogradonačelnica.

Dugorešanima su danas u goste stigli i gradonačelnici susjednih gradova,  a u ime svih njih, Damir Mandić naglasio je dobru suradnju dvaju gradova, ali i dobru suradnju njega i dugoreškog gradonačelnika i upućenost jednih na druge.

Za županicu Martinu Furdek Hajdin međusobna suradnja je za pohvalu, Županija je ponosna na tri škole u Dugoj Resi, žele dobar standard svim građanima pa naglasila da politički predznak jest raznolik, ali ne diktira kvalitetu suradnje.

-Svi smo ovdje radi građana, djece i naših unuka koji ovdje trebaju ostati živjeti, poručila je županica i donijela dobre vijesti, a to je pola milijuna kuna za uređenje Sportskog doma u Dugoj Resi, odnosno bivšeg Partizana.

Dodijeljene nagrade Grada

I ove su godine dodijeljene nagrade Grada. Gradsko vijeće dodijelilo je tri godišnja javna
priznanja te pet novčanih nagrada.

1. Godišnje javno priznanje

* BOŠKU MILANKOVIĆU i ZVONIMIRU ŠUBATU za dugogodišnje
bavljenje glazbom i doprinos u očuvanju sjećanja na dugoreški stari most,
fabriku, staro kino, Kantinu, rijeku Mrežnicu i stari Korzo opjevanih kroz snimljen
autorski CD album „Duga Resa u srcu“.

2. Godišnje javno priznanje

* IVICI DOBRINIĆU, humorističnom i satiričnom kreatoru društvene
Facebook stranice Duga Resa Trađedi kojom na zabavan i optimističan način
potiče na smijeh i zabavu ali i kritička promišljanja o pojavama i društvu u kojem
živimo.

1. Novčana nagrada
* MATICI UMIROVLJENIKA DUGA RESA, najmnogobrojnijoj udruzi za aktivan
i uspješan rad s populacijom umirovljenika kroz sekcije i nesebičnu suradnju s
drugim udrugama i ustanovama u interesu cjelokupnog građanstva Duge Rese.

2. Novčana nagrada
BRUNI BIŠĆANU, DAVIDU ŠEKETI, ROKU TOMLJANOVIĆU I SARI MILČIĆ
za hrabru, humanu i nesebičnu pomoć ozlijeđenom prijatelju

Osim dodijeljenih godišnjih nagrada i priznanja ove godine Dječje gradsko vijeće nagrađuje autoricu likovnog rješenja dječjeg loga Grada Duge Rese za koji je Dječje gradsko vijeće raspisalo javni natječaj te od pristiglih radova osnovnoškolaca izabralo rad Mije Popovački.

Pročitajte i ovo

ZA RAZVOJ

Karlovačka županija objavila tri javna poziva za gospodarstvo