Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija TAKO SE TO RADI Podijeli

Duga Resa “rastura”: Svim đacima besplatne radne bilježnice, mape, dnevni boravak, prijevoz, a planiraju i robote za škole

Gradonačelnik Boljar poručuje da je ulaganje u mlade standard ispod kojeg se ne ide

Unatoč korona krizi Grad Duga Resa i ove će godine za sve đake osigurati besplatne radne bilježnice i mape.

Ali tu neće stati jer će za sve đake koji koriste produženi boravak u školi njega platiti Grad, platit će i prijevoz svih đaka, stizat će stipendije, a gradonačelnik Tomislav Boljar najavljuje i nova ulaganja u informatizaciju škola.

Sjajna je to vijest koja dolazi iz grada na Mrežnici koji zadnjih godina praktično troši sredstva poreznih obveznika. -Dugoreški su se dogradonačelnici naime, odrekli svojih plaća koje su usmjerene tada na uređenje igrališta, ali i nabavku radnog pribora i opreme za đake, a sada se ide dalje, kaže gradonačelnik Boljar za naš radio.

Konkretno, oko 850 đaka dugoreških škola dobit će tako u novoj školskoj godini radne bilježnice, mape za tehnički i likovni u vrijednosti od 262 tisuće kuna.

Onima koji idu u produženi boravak u obje škole platit će se i taj standard 150 tisuća kuna, za stipendije za darovite i deficitarna zanimanja Duga Resa daje još 150 tisuća kuna, a onda i za prijevoz svojih đaka bez obzira na udaljenost od škole daje 340 tisuća kuna!

Nastavit će i s informatizacijom škola, najavljuje Boljar i za to imaju 274 tisuće kuna ove godine. No iz Duge Rese stiže nova ideja. – Predložit ćemo školama, a na njima je da prihvate ili ne, kupovinu setova za učenje robotike, kaže Boljar. Smatra to normalnim u vremenima opće digitalizacije i tehnologije, a očekuje da će gradski prijedlog pasti na plodno tlo u samim školama. Stoga, kad se zbroji zadnjih nekoliko godina Duga Resa je u kompjuterizaciju škola uložila više od milijun kuna.

Gradonačelnik Boljar ovo zove tzv. standardom ispod kojeg ne planira ići. – U Sloveniji postoje udžbenički fondovi, na slične načine ulažu u svoje učenike, pa s obzirom da sam iz prve ruke s tim upoznat, trebalo je to samo preslikati ovdje. Naš je interes ulagati u djecu koja su budućnost, poručuje.

 

 

 

 

 

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica