Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Županija ZA MLADE Podijeli

DugaResa Fest i ovog svibnja: Prijave do kraja veljače, za školarce audicija, a očekuje se i gost iznenađenja

Očekuje se velik odaziv

I ove godine, i to osmi put, održat će se već dobro poznati DugaResaFest 2023. U organizaciji Udruge za mlade Agora i grada Duge Rese, okupit će veliki broj talentiranih izvođača s područja Karlovačke županije, ali i one izvan nje. Ove godine očekuje se i gost iznenađenja, a moglo bi to biti jedno poznato žensko ime naše estrade.

Osim prijava koje stižu iz svih dijelova Lijepe naše, očekuju se i prijave županijskih školskih predstavnika.

– Ono što je drugačije ove godine u odnosu na prošlogodišnje izdanje je osim prijava na razini Hrvatske, očekujemo i prijave županijskih škola. To znači da će škole poslati svoje predstavnike, a mi se naravno nadamo što većem odazivu, kazao je predsjednik Agore, Roman Grobenski. 

Zbog velikog broja lokalnih izvođača koji vole sudjelovati na ovom festivalu, ove godine očekuje se i pojačan odaziv, a na sve se može prijaviti već krajem siječnja.

– Ono što u ovom trenutku mogu reći je da će natječaj biti otvoren negdje od kraja siječnja, pa sve do 28. veljače.

Audicija za školarce

Ono što je bitno za naglasiti, a tiče se posebno školaraca, je da će oni morati proći audiciju

– Za školarce će se održati audicija koja će biti 19. ožujka. Ta audicija će biti zatvorenog tipa, tako da krenite s vježbanjem, poručio je Roman.

Također, organizatorski odbor Duga Resa birati će finaliste, a objava finalista biti će u roku dva tjedna od završetka natječaja.

S druge strane, finaliste što se tiče predstavnika škola odabrati će stručni žiri koji će se najvjerojatnije sastojati od lokalnih glazbenika kao i profesora glazbenog.

DugaResaFest ove godine sufinancira i Karlovačka županija, a tu je i Pučko otvoreno Veleučilište Duga Resa koji svake godine pomažu.

– Želim pozvati sve da nam se pridruže 14. svibnja, u kino dvorani dugoreškog kina i da se dobro zabave zajedno s nama.

Podsjetimo, prošle godine kao gosta iznenađenja sve je dodatno začinio Matija Cvek, a kako otkriva Roman, ove godine bi to moglo biti i poznato žensko ime hrvatske estrade.

 

L. Grčić

 

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka