Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija SURADNJA Podijeli

Dugogodišnja suradnja Karlovačke županije i općine Škofljica u Sloveniji rezultirala novim projektom: “Kulturne razlike spajaju Europu”

S Karlovačkom županijom imaju dugogodišnju i uspješnu suradnju

Slovenska općina Škofljica, s kojom Karlovačka županija surađuje niz godina, obilježila je u subotu, 10. rujna. Dan općine. Obilježili su to potpisivanjem Pisma namjere za sudjelovanje u projektu “Kulturne razlike spajaju Europu.”

Osim Karlovačke županije, projektu će se pridružiti i druge općine iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Mađarske i Slovačke. Iz Hrvatske će u projektu sudjelovati Karlovačka županija te grad Sveta Nedjelja i općine Malinska i Kalnik.

Riječ je o projektu u kojem će općine zajedno organizirati sportske, kulturne i humanitarne događaje kako bi promicali raznolikost kulture i običaja.

Svemu je prisustvovala i  dožupanica Vesna Hajsan Dolinar i istaknula kako Karlovačka županija sa susjednom Republikom Slovenijom i njezinim gradovima i općinama ima dugu i uspješnu povijest suradnje.

– Kad smo se mi pripremali za ulazak u EU, dragocjeno nam je bilo iskustvo i pomoć naših susjeda Slovenaca u pripremi europskih projekata. Stoga sam danas sretna i ponosna što u ovako širokom društvu potpisujemo još jedno pismo namjere i što ćemo i ubuduće surađivati u projektu koji vidim kao iskorak i nadstandard u našoj dosadašnjoj  bogatoj suradnji, naglasila je Hajsan Dolinar.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

BOŽIČNI OBRTNIČKI SAJAM

Božični obrtnički sajam i ove godine u sklopu Adventa: “Seli” se na otvoreno uz reviju ceha frizera, božične ukrase, rukotvorine i foto kutak