Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Sport USPJEŠNA AKCIJA Podijeli

Dugorešani prikupili novac za upis Dragutina Drvodelića Drde u tematski park Hajduka na Poljudu

Drvodelićeva obitelj odabrat će mjesto u parku na kojem će biti upisano njegovo ime.

DUGA RESA – Akcija upisa imena Dragutina Drvodelića Drde u tematski park Nogometnog kluba Hajduk uspješno je završena.

U tematski park, koji bi trebao biti otvoren u sklopu stadiona Poljud u Splitu, upisuju se imena ljudi – donatora, koji u sklopu akcije ‘Za sva vrimena’, preko udruge Naš Hajduk, sudjeluju u otkupu dionica kluba. Grupi Dugorešana cilj je bio do Drvodelićevog 100. rođendana, 7. svibnja, prikupiti željenih 7.500 kuna i time ga zauvijek oteti zaboravu i vratiti na mjesto njegovog najvećeg igračkog uspjeha. U tome su uspjeli u nešto više od tri mjeseca od pokretanja akcije, a u njoj je sudjelovalo tridesetak Drvodelićevih prijatelja, poznanika, članova rodbine i štovatelja s područja Duge Rese, Karlovca i Splita.

Najveći pojedinačni donator bio je Jozo Mandić iz Splita, a među donatorima našli su se i naši kolege s radija Damir Valent, Tomislav Klarić i Dario Štefanac. Pokretači akcije prepustit će Drvodelićevoj obitelji odabir mjesta upisa u parku, a kompletna realizacija pričekat će dok ne prođe pandemija koronavirusa.

Podsjetimo, Dragutin Drvodelić veći je dio svog života proveo u odgajanju mladih naraštaja nogometaša Duge Rese, ali je značajniji dio svoje igračke karijere proveo u splitskom Hajduku, za kojeg je od 1949. do 1952. godine odigrao 108 utakmica, postigao 28 pogodaka i sudjelovao u osvajanju dvaju naslova državnih prvaka. Igrao je u momčadi s najboljim hrvatskim nogometašem 20. stoljeća, Bernardom Bajdom Vukasom, kojem su njegovi Zagrepčani krajem 2019. godine također osigurali mjesto u tematskom parku.

Pročitajte i ovo

MAČEVANJE

Antonio Gojak ušao u sastav reprezentacije za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Kairu