Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Sport NA CRTI Podijeli

Dugorešanin danas debitira kao sudac u HNL na derbiju začelja

Iako trema postoji, dugogodišnje iskustvo kao vatrogasca i navika pravih poteza u brzo vrijeme, mogli bi pomoći

U današnjem nogometnom derbiju začelja između Lokomotive i Varaždina debitirat će kao pomoćni sudac i Dugorešanin Željko Bučar.

Nakon 17 godina sudačke karijere u nižim rangovima, Bučar ulazi na prvoligaški teren, a priznaje da ima malo treme. Naime, suci su uvijek pod paskom, a često se njihove odluke odraze i na krajnji rezultat utakmice.

A koliko je sudac kriv, najbolje zna Bučar koji je i sam kao gledatelj pred puno godina na jednoj utakmici u Dugoj Resi “opleo” drvlje i kamenje na pomoćnog suca. – Nisam nimalo bio ugodan, bio sam gledatelj, a tada je tamo prvoligaški mahač Ivica Grgić koji me odmah pitao mislim li doista da je to lako za raditi i želim li probati. Rekao sam da želim i tako je počelo, kaže Bučar. Kao sudac pripravnik počeo je prije 16 godina, a kako je vrijeme prolazilo, tako se i obrazovao u ovom poslu. Odradio je i treću i drugu HNL, potom utakmice nogometnog kupa, a danas je – trenutak istine.

U prijevodu, Bučar će danas “mahati”, a iako želje postoje, nema šanse da postane i glavni sudac.

VAR koji je donio revoluciju u nogometu za Bučara znači pomoć, odnosno drugu šansu pa kad sudac nije siguran, na taj način može provjeriti svoju odluku.

Bučar kaže da je najvažnije pratiti utakmicu i moliti Boga da se ne dogodi situacija u 2-3 cm, pa da ne ispadne sudac kriv. Prvih par godina to ga se znali i dirnuti, no s godinama je otvrdnuo. U svakoj utakmici trudi se biti svojski profesionalan, a u rješavanju današnjeg stresa mogao bi mu pomoći i posao – vatrogasca. Bučar je naime član DVD-a Duga Resa, a njegov zapovjednik Boris Škrtić ne krije riječi hvale za njegovo djelovanje u požarima i ostalim situacijama koje traže hitrost, brze i pravične odluke. – Doista, dugoreški vatrogasci s ponosom predstavljaju svog kolegu kao nogometnog suca prve lige, dodaje Škrtić.

 

 

 

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NOVE PROMJENE

Stolnotenisačice, kuglačice i kuglači ipak prekidaju natjecanje, Ministarstvo ih svrstalo među individualne sportove