Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija DUGA RESA Podijeli

Dugoreška bolnica spremna za reaktivaciju: Od ponedjeljka rade ordinacije, laboratorij, radiologija, ali prije dolaska nazovite

U bolnicu nema ulaska bez poziva i mjerenja temperature, u čekaonicama samo dvoje ljudi, maske su obavezne

Specijalna bolnica za produženo liječenje u Dugoj Resi spremna je za ponedjeljak, 4. svibnja, kada u Hrvatskoj počinje reaktivacija zdravstvenog sustava.

– Započinju s radom sve naše ordinacije u poliklinici u prijepodnevnim terminima, a također će biti organiziran rad ordinacija poslijepodne i subotom. Laboratorijska i radiološka dijagnostika također će biti dostupna našim pacijentima, kažu u bolnici.

No, zbog potrebe ažuriranja listi čekanja poštuju naputke nadležnih tijelameđu kojima je i potreba za postupnim uvođenjem rada u nekim djelatnostima te prioritetnih pacijenata.

Termini za idući tjedan puni, svi koji moraju doći prvo moraju nazvati

– Kontaktiramo sve pacijente koji se nalaze na listi i obavještavamo ih o novim terminima koji su točno precizirani. Tako su termini za sljedeći tjedan već popunjeni i to s pacijentima koji su bili dostupni na telefon. Stoga molimo sve pacijente koji su imali zadane termine prije početka ove pandemije, da ne dolaze dok s njima ne uspostavimo telefonski kontakt, apeliraju iz bolnice.

Dodaju da će svi biti kontaktirani, a lista čekanja ažurirana te bi, prema njihovom planu, kroz dva mjeseca trebali nadoknaditi sve propušteno tijekom ove izvanredne situacije.

Rad bolnice ipak neće biti kao i prije koronavirusa. Tako naručivanja nema osobno, na šalteru bolnice, već preko obiteljskih liječnika.  Za sve nejasnoće pacijenti mogu nazvati za informacije radnim danom i to samo od 12 do 14 sati na telefon (047) 819 087.

Na pregled s maskom 10 minuta ranije i na 2 metra

Svi oni koji imaju termin za pregled u bolnicu ne trebaju dolaziti satima prije, dovoljno je 10 minuta ranije. Obavezno je imati masku i održavati razmak od dva metra.

– Na glavnom ulazu bolnice bit će postavljen trijažni punkt na kojem će odgovorna osoba organizirati i nadzirati ulazak pacijenata u bolnicu, što znači da nema ulaska bez poziva. Prilikom ulaska u prostor bolnice obvezna je dezinfekcija ruku i brisanje cipela u dezinfekcijski otirač. Na trijažnom punktu pacijentima će se mjeriti tjelesna temperatura i uzimati epidemiološki podaci, kako bi se otklonila sumnja na moguću zarazu koronavirusom, a u čekaonici će se istovremeno moći nalaziti samo dva pacijenta na posebno obilježenim sjedalima. Zadržavanje pacijenta u ordinaciji točno je vremenski određeno, pojašnjavaju u bolnici.

U laboratorij i na rentgen preko obiteljskog liječnika

Nove mjere utječu i na rad Odjela laboratorijske dijagnostike. Uvodi se naručivanje za pretragu oGTT (oralni glukoza tolerans test) i postprandijalni test. Naručiti se može na broj telefona (047) 819 075 svaki radni dan od 14 do 15 sati.

– Dolazak u laboratorij za ostalu laboratorijsku dijagnostiku moguć je samo uz predhodni dogovor liječnika obiteljske medicine s našim laboratorijem.

Također, za sve pacijente kojima je potrebna radiološka dijagnostika narudžbe će raditi liječnik obiteljske medicine i pacijent može doći prema dobivenom terminu. Sve informacije mogu se dobiti na telefon (047) 819 076 svakim radnim danom od 09 do 12 sati.

Pročitajte i ovo

REKORDNA 2019.

Najviše u pet godina: Poduzetnici u Karlovačkoj županiji lani prihodovali 10,3 milijardi kuna