Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija VJEŽBA CIVILNE ZAŠTITE Podijeli

Dugoreška civilna zaštita pokazala spremnost na požaru Pamučne, poplavama i danas na vježbi u Srednjoj školi

“Zapalila” se kotlovnica Srednje škole Duga Resa

Ništa se nije dogodilo u centru Duge Rese, bila je to samo vježba koju je na prostoru srednje škole provela dugoreška civilna zaštita.

-Imali smo u relativno kratkom periodu i poplave na području Duge Rese i požar u Pamučnoj industriji. Ova vježba u Srednjoj školi nije napravljena zbog toga, planirana je prije. Željeli smo vidjeti koliko smo osposobljeni za ovakva jedan objekt koji je teže pristupačan za nedaj bože da se nešto dogodi, pojasnio je gradonačelnik Tomislav Boljar.

Da su pripadnici civilne zaštite spremni za bilo koju situaciju dokazali su i na poplavama i na požaru Pamučne, ali i danas na vježbi. Simulirao se požar sječke u kotlovnici srednje škole.

– Gorivo koje trenutno koristi škola je sječka, a imamo i rezervoar od 8 tisuća litara lož ulja. Naravno u slijedu tog događaja, požara je i evakuacija učenika sa viših katova. Pošto vježba nije samo vatrogasna već je od većeg značaja odnosno civične zaštite tako sudjeluju vatrogasne snage DVD Duga Resa, Stara Sela i Belavići, sudjeluje Gradsko društvo Crvenoga križa i Hitna medicinska pomoć, a Javna vatrogasna postrojba Karlovca je u pripravnosti,   rekao je predsjednik stožera civilne zaštite Boris Škrtić.

Zbog vježbe od 10 do 12 sati Jozefinska ulica bila je zatvorena za promet nakon čega je normaliziran.

Pročitajte i ovo

SURADNJA

Turbina promjena počela s novim programom “Mladi za mlade 2”