Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Neotrovna bjelica, inače najveća europska zmija, isprepadala je vlasnika kuće na Medvedskom Bregu u Zagrebu. Zavukla se ispod kuhinjskih elemenata i završila na perilici posuđa Nered na Markuševcu: Zmija im se zavukla u kuhinjski ormarić, pokušali je uloviti, pa ih napala Adriano Bloudek (16), mladi slovenski reprezentativac, potpisao je za zagrebačku Lokomotivu. Radi se o jednom od najvećih talenata iz škole nogometa u Mariboru koji će se okušati u Hrvatskoj. Mladi napadač dolazi iz poznate nogometne obitelji porijeklom iz Zenice u Bosni i Hercegovini. Otac Ingmar (44) bio je branič u nekoliko slovenskih klubova, kao i djed Marijan (68), koji je trenirao Maribor, Zrinjski i Široki, a stric Sandro (34) bio je u omladinskom pogonu velikog Milana prije nego što je igrao za Varteks i Šibenik, a danas je pomoćnik Tomislava Stipića u Slaven Belupu. Adriano je u sezoni 2017/18. zabio 44 gola za mlađe uzraste Maribora, a protekle sezone u kadetskom prvenstvu Slovenije 13 golova u 15 utakmica. Nakon Ljudskog vrta sreću će okušati na Kajzerici, a nije nemoguće ni da ubrzo dobije šansu i u prvoj momčadi. Veliki slovenski talent i nećak bivšeg 'rossonera' u Lokomotivi Naši timovi su izašli na teren te je utvrđeno da je došlo do popuštanja boka kanala i postepenog ispiranja materijala nadsloja kolektora pa se prometnica urušila, javljaju iz Vodoopskrbe i odvodnje Nakon mjesec dana opet se otvorila rupa na Bukovačkoj Od pojave pandemije korona virusa, uslijed koje sve više ljudi radi od kuće, sve više Amerikanaca postavlja montažne kućice u dvorištu, koje mogu koristiti kao ured i fokusirati se na posao Ne možete raditi kod kuće zbog gužve? Razmislite o kućici u vrtu

Crna kronika Video PTIČICA, SLIKAMO TE Podijeli

Dugoreška policija jedina s “Gatsom”: ništa mu ne može uteći

Jedino dugoreška policija na području PU Karlovačke posjeduje Gatso meter

Osamnaest vozača od njih 317 koliko ih je jutros tijekom dva sata prošlo dionicom ceste kroz Belajsku Vinicu, dobit će policijske “čestitke” za brzinu, a da to možda nisu još ni shvatili.

Jesu li zaboravili ili nisu znali, no karlovačka Policijska uprava cijeli dan, sve do sutra ujutro u 6, u lovu je na prebrze vozače.

Gatso lovi sve što može

Na ovoj poziciji “hvatala” ih je  digitalna multanova Gatso meter, radarsko mjerilo brzine kretanja i uređaj kojeg na području PU Karlovačke posjeduje  jedino policijska postaja Duga Resa i kojem ne može promaknuti ni muha.  Riječ je o digitalnom radaru koji ima kameru i na kolnik šalje tzv. digitalni snop u kojeg vozilo “ulijeće”. Ukoliko je vozilo unutar zadanih policijskih parametara, neće ga registrirati, ali ako vozi iznad limitirane brzine, dolazi fotka sa svim podacima.

Jutros rano u Belajskoj Vinici policijski limit za brzinu bio je na 71 km, dok je ograničenje 50 km/h. Gatso je uhvatio njih nekolicinu i s brzinom od 80 km/h, ali i sa 71 km/h, a svi će dobiti kazne za brzinu od 500 kuna nadalje, ovisno o zabilježenoj brzini.

Slika je dokaz, a uz brzinu “skida” i mobitel, pojas, svjetla

Ako se na slici ispostavi i da nisu imali upaljena svjetla, vezan pojas ili su pričali na mobitel, “čestitka” im može biti teška i do ogromnih 1600 kuna! Gatso mjeri u oba smjera, odmah izbacuje sliku vozila u prekršaju, datum, vrijeme, tablicu vozila, lokaciju prekršaja, a svaka slika ima serijski broj.  U prijevodu, ne može se umaknuti niti da hoće, a Gatso bilježi brzine do 25o km/h. Niti noć mu ne predstavlja problem jer ima svoje osvjetljenje. Ne čudi zato što ga policija jednostavno obožava jer je učinkovit i ništa mu ne promakne.

A kad slika jednom bude “usnimljena”, policija je u posebnom programu može “urediti”. Posvijetliti, zumirati, povećati registraciju, izoštriti vozača. Svidjelo vam se to ili ne, no slika je policiji dokaz, a na vozaču u prekršaju ostaje dokazivati da je to bio on ili netko drugi, da mu se žurilo ili nije, pa onda moliti za oprost. Vjerojatno bi najviše mogao zaboljeti onaj 1 km prekoračenja, kao u slučaju Belajske Vinice jutros 71, jer baš taj 1 znači i kaznu od 500 kuna. Jedino rješenje je ubuduće maknuti nogu s papučice gasa i sjetiti se policijske čestitke koja stiže bez dobrih želja.

 

Pročitajte i ovo

OPREZNO NA D1

Lička magistrala “crna” dionica za nesreće: Samo u lipnju bilo ih je čak 17