Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život PONOS Podijeli

Dugoreški “Ivan Goran Kovačić” s tri sportske ekipe ide na državna natjecanja

Ekipe judaša i odbojkaša plasirale su se prije, a malonogometaši jučer na županijskom natjecanju

Radost je velika, plakali smo i pjevali od sreće, drago mi je da sport donosi tolike pozitivne emocije kod djece i potiče ekipni duh u zajedništvo, rekla je profesorica tjelesnog u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Dugoj Resi Mirjana Erdeljac Cuhna.

Ponosna je naime, zbog rezultata svojih učenika, dječaka 7. i 8. razreda koji su u ekipi judaša, odbojkaša i futsala, a svi su na županijskim sportskim natjecanjima izborili nastup na državnoj razini.

– S ponosom mogu reći da smo mi zavrijedili tri državna prvenstva. Jedno je iz juda. Prošle godine smo osvojili brončanu medalju na državnom prvenstvu, a ove godine smo se isto plasirali. Isto tako, zavrijedili smo državno prvenstvo za dječake. To je grupa koju sam oformila pod okriljem našeg školskog sportskog društva “Goran” i evo dječaci su bili toliko dobri da su se plasirali na državno prvenstvo. I, evo, ovo zadnje jučer županijsko natjecanje u malom nogometu gdje smo isto prvi. Znači, tri državna prvenstva za Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić, rekla je za RM Erdeljac Cuhna.

Državna natjecanja na rasporedu su već u veljači judo, u ožujku odbojka te u travnju nogomet. Ekipe dugoreške “donje škole” nadaju se najboljem rezultatu.

-Radit ćemo, trudit ćemo se, vidjet ćemo što nas čeka tamo. Nadamo se što boljim rezultatima. Veliku radost nam pričinjava to da iz jedne male škole stižu ovakvi rezultati. A oni su zajednički. Doprinijeli su i roditelji i treneri u nekim klubovima gdje djeca također treniraju i Školsko sportsko društvo “Goran”,  nadam se da sam i ja pridonijela poticanju djece za bavljanje sportom jer što god radili u životu tijelo će nam uvijek trebati, naglasila je Erdeljac Cuhna.

Da je svoju nepresušnu strast prema tjelovježbi i sportu uspjela prenijeti na djecu najbolje govore spomenuti rezultati.

Pročitajte i ovo

VELIKA POBOŽNOST

Jacques Houdek svjedočio vjeru u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu: Puštam Bogu da me vodi