Radio Mrežnica
DUGA RESA Podijeli

Dugoreški kandidati za gradonačelnika o povratku učenika u škole: Boljar i Benković apsolutno ZA, Golubić vjeruje struci

Ako je suditi po ovome, slobodarskiji vjetrovi pušu među kandidatima u Dugoj Resi nego u Karlovcu

Ako je suditi po našoj anketi među kandidatima za gradonačelnike, u Dugoj Resi pušu slobodarskiji vjetrovi nego u Karlovcu, barem među kandidatima. 

Tomislava Boljara, Jadranku Golubić i Dražena Benkovića pitali smo jesu li povratak svih učenika u škole te da objasne svoj stav.

Aktualni gradonačelnik koji ide po drugi mandat Tomislav Boljar je apsolutno za povratak svih učenika u školu zato što je škola mjesto gdje se mladi ljudi osposobljavaju za život. Oni uče i odrastaju i usvajaju znanja i vještine, norme, razvijaju toleranciju i prihvaćaju različitosti, a online nastavom im je to pravo na kvalitetno obrazovanje i psihosocijalni razvoj uskraćeno. Mi smo kreatorima razvoja budućeg društva uskratili najbitnije elemente koje stječu kroz pravu školu. Istovremeno mislim i da su najranjivija skupina u društvu koja se ne može braniti. Svi govore u njihovo ime. Pitajmo njih što žele, kaže Boljar.

Za HNS-ovog Dražena Benkovića povratak učenika u škole je nešto normalno i definitivno je ZA. -Definitivno sam za povratak učenika u škole zbog važnosti interakcije između učenika i učenika i učenika i nastavnika. Online je teško za učenike, a neki se i teško služe računalima. U školi pomažu jedni drugima, a kod kuće su osuđeni biti sami, kaže Benković.

Za Jadranku Golubić iz HDZ-a situacija je malo drugačija iako i ona misli da je djeci mjesto u školi. – Smatram da je djeci mjesto u školi svakako, jer jedino tamo mogu dobiti pravo obrazovanje, ali isto tako nalazimo se u ovoj za sve nas novoj situaciji u kojoj moramo vjerovati struci da što prije izađemo iz ove krize.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More