Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  36C° Karlovac

 • weather-image

  33C° Duga Resa

 • weather-image

  35C° Ogulin

 • weather-image

  33C° Ozalj

 • weather-image

  33C° Slunj

Život S DORE NA EUROSONG Podijeli

Dugoreški kantautor Goran Topolovac s eurovizijskom baladom ide na Doru: Snažna pjesma koju će na engleskom otpjevati zadarska pjevačica

“Vjerujem u pjesmu, prava je eurovizijska”

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije “Dora” vraća se ove godine nakon devetogodišnje stanke, a svoju pjesmu prijavio je i dugoreški kantautor Goran Topolovac.

Njegova pjesma Mižerja podsjetimo, prije šest godina bila je hrvatska predstavnica na Euroviziji u Švedskoj. Mižerja je završila na Eurosongu nakon što je izabrana na natječaju, a ne na Dori. Baš zato povratak hrvatskog izbora za Eurosong Topolovac i više nego pozdravlja.

– Povratak Dore je po meni pun pogodak, pogotovo što su je iz Kristalne dvorane odlučili preseliti u Veliku sportsku dovranu i približiti je običnim ljudima i publici. Nadam se da će i sama atmosfera u dvorani biti slična eurovizijskoj. Mislim da će to biti pun pogodak, kako za mlade pjevače tako i za one super poznate koji su već dugo na sceni, kaže za Radio Mrežnicu Goran Topolovac.

Pjesmu koju je prijavio na Doru (a natječaj je jučer završio) Topolovac je sam napisao i uglazbio. Detalje poput naziva pjesme i imena izvođača ne otkriva, ali kaže da je pjesma prava eurovizijska. Na engleskom je i otpjevat će je pjevačica iz Zadra, ipak otkriva.

– To je snažna balada, vokalno vrlo zahtjevna. Počinje vrlo lagano, polako, a do kraja je skoro kao da cijeli zbor pjeva, opisuje Topolovac.

Hoće li njegova pjesma ući među 16 pjesama koje će se na Dori 16. veljače boriti za plasman na Euroviziju u Tel Avivu ne zna.

Rezultati će biti vrlo brzo poznati, ali bez obzira na to  spreman je za novo izdanje hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije. A bude li sreće i uđe li njegova pjesma na Doru, onda ni Tel Aviv više nije tako jako daleko. Upravo tamo održat će se naime, ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije. Držimo palčeve!

Pročitajte i ovo

ENERGETSKA OBNOVA

Nema više smrzavanja učenika, od jeseni OŠ Plaški energetski obnovljena