Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život VRTIĆ NA RM Podijeli

Dugoreški mališani na RM: Bit ćemo vojnici, doktorice, a na uši treba staviti slušalice i pričat’ u mikrofon

Zabavni i otvoreni uljepšali nam dan

Čak 44  mališana iz Dječjeg vrtića Duga Resa zajedno sa svojim tetama posjetili su danas Radio Mrežnicu i naučili sve o slušalicama i mikrofonima, računalima i svemu onome kako se to kad netko priča može čuti “vani”.

“Gumbići” i “Kapljice” bili su tako jako znatiželjni da ih je zanimalo baš sve. Ovi trogodišnjaci, a neki i s godinom više, razveselili su nam dan, osobito svojim pjesmicama koje pjevaju kao “na traci”. Doznali smo da jako vole prirodu i ne bacaju smeće u nju, da puno njih ima brata ili seku. Kad odrastu bit će junaci, neki će biti vojnici, bit će tu i veterinarki, a i doktorica, a možda i pjevačica.

Tete Danaja, Ivana, Ankica i Zrinka uče ih i čarobnim riječima poput “molim”, “hvala”, “izvoli” i “oprosti”, a mnogi su to već naučili, baš kao što znaju i da prije nego nešto žele reći, moraju dignuti dva prstića u zrak i pričekati da prijatelj završi s pričom. A kad smo već kod prijateljstva, odali su nam i da je jako važno imati prijatelje i “da ti on oprosti kad pogriješiš”.

Pročitajte i ovo

Rokovska nedjelja na Petrakovom Brdu i u Skakavcu