Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život DUGA RESA Podijeli

Dugoreški planinari dobili kuhinjski pribor, a ostali bez trimera i peke

Netko nepoznat provalio je u Planinarski dom na Vinici u razdoblju od 11. do 17. listopada

Za planinare dugoreškog HPD Vinica subota je bila blago rečeno zanimljiv dan. Dok su na Vinici od dugoreškog HNS-a dobivali veliku donaciju kuhinjskog pribora istovremeno su otkrili da im je netko provalio u planinarski dom.

-U ovom vremenu zahvaćenom Corona pandemijom, postajemo svjesni kako je boravak na svježem zraku od iznimne važnosti u jačanju imuniteta. S obzirom da je posljednjih godina došlo do pomlađivanja društva i povećanja broja izleta, a samim time i povećanjem broja planinara koji pohode našu Vinicu, HNS je ovom donacijom pomogao HPD-u Vinica. Time smo barem malo pridonjeli njihovom boljem funkcioniranju i razvoju. Naš poklon nije velik, ali je od srca i u budućnosti ćemo nastojati takvih aktivnosti imati sve više, rekao je povodom donacije predsjednik HNS-a Duga Resa Dražen Benković.

Samo dan kasnije, u jučerašnjem policijskom izvješću stiže informacija da je netko nepoznat “u razdoblju od 11. do 17. listopada provalio u prostorije planinarskog doma na području Duga Rese”. Ukradena su dva motorna trimera, a doznajemo da je nestala i peka. Materijalna šteta veća je od 1.000 kuna.

Pročitajte i ovo

EPIDEMIJA

Sve više divljih odlagališta u prirodi, ovaj u Vukovoj Gorici pun “šute” i koječega