Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

  • weather-image

    23C° Karlovac

  • weather-image

    23C° Duga Resa

  • weather-image

    24C° Ogulin

  • weather-image

    23C° Ozalj

  • weather-image

    23C° Slunj

Crna kronika PAURIJA BEZ GRANICA Podijeli

Dugoreški prsten od noćas bez struje zbog suludog drvosječe – diverzanta iz Paurije. Ostavio narezano drvo koje je palo na dalekovod i oštetilo ga

Muškarac je sjekao drva na području Mračina, između zaseoka Ivšići i Banjavčići. Policija istražuje slučaj

Dalekovod Duga Resa 2 koji strujom opskrbljuje velik dio dugoreškog prstena, općine Netretić, područje Zvečaja i Generalskog Stola od noćas je izvan pogona zahvaljujući muškarcu koji je jučer rušio drveće na parceli u Mračinu, između zaselaka Ivšići i Banjavčići.

Osoba za kojom od jutros intenzivno tragaju djelatnici dugoreške policije tijekom jučerašnjeg dana i rušenja drva, shvatio je da će drvo pasti na žice dalekovoda pa ga je ostavio “narezanog”. Vjetar koji je noćas puhao srušio ga je i ono je točno u 0,45 sati palo na žice i teško oštetilo visoki vod.

Policija je ujutro u 7 sati zaprimila prijavu i izašla na teren

Drvo je pritom polomilo stup, izolatore i žice, a sve to razlog je što tisuće već satima nemaju struje. U HEP-u nam potvrđuju događaj, a njihove ekipe od 1 ujutro  su na terenu i pokušavaju sanirati kvar.

Je li noćašnja “diverzija” na imovinu RH počinjena namjerno?

Nije ovo prvi slučaj da se na ovom potezu događaju ovakva suluda kaznena djela. Naime, nekoliko puta u zadnjih nekoliko godina, ovaj je dalekovod stradao na sličan način od osoba koje su nesavjesno, bez toga da obavijeste HEP, rušili drva, uništavali imovinu RH, te velik broj građana i gospodarstva ostavljali satima bez struje.

Može li se ovo djelo podvesti kao diverzija s obzirom da je muškarac ostavio narezano drvo, svjestan da to može uzrokovati i pobigelj ljudi, ustanovit će policija i DORH koji će biti uključeni u slučaj.Bude li to tako, postoji velika vjerojatnost da gospodarstvenici s područja koje je noćas bilo bez struje podnesu zajednički odštetni zahtjev protiv počinitelja jer im je počinjena znatna materijalna šteta u poslovanju.

 

 

Pročitajte i ovo

NAŠLI POČINITELJA

43-godišnjak osumnjičen za krađu 12.000 kuna u Karlovcu