Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Video Županija HALO, HALO Podijeli

Dugoreški vatrogasci dobili satelitski uređaj za komunikaciju

U slučaju nepogode i pada telekomunikacijskim mreža omogućit će im komunikaciju

Satelitski uređaj vrijedan 10 tisuća eura dobile su operativne snage Duge Rese, točnije vatrogasci, a ova “prinova” omogućit će im komunikaciju u slučaju pada telekomunikacijskih mreža. 

Načelnik Stožera Civilne zaštite Duge Rese Boris Škrtić kaže da je riječ o hvalevrijednom uređaju koji radi na prinicipu satelitskog interneta i koji službama na terenu omogućuje komunikaciju u trenutku kad “padnu” svi signali.

– Takva situacija dogodila se primjerice nakon potresa u Petrinji kad je u jednom trenutku vladala komunikacijska blokada. U takvim trenucima našim žurnim službama ovaj će uređaj doći kao naručen jer ga možemo koristiti za komunikaciju s ostalim stožerima, objašnjava Škrtić.

Uređaj će kao prvima biti na raspolaganju dugoreškim vatrogascima, no na njega se mogu “spojiti” sve ostale žurne službe. Nabavljen je iz sredstava projekta HITRO. – Nabavio ga je Grad Duga Resa u sklopu tog projekta i zahvaljujem se gradonačelniku Boljaru jer smo ovime bitno unaprijedili naše funkcioniranje, kaže Škrtić.

Radi na prinicipu aplikacije preko mobitela kojem je dovoljno da se spoji na GPS sustav i jednostavan je za uporabu.

Ovo je posljednja u nizu dobrih vijesti koje stižu iz Vatrogasne zajednice Duge Rese koja je u zadnjih nekoliko godina napravila veliki odmak u tehničkom i organizacijskom smislu te postala relevantna snaga na koju se može računati. Najbolji dokaz tome jest i njihov nedavni angažman na glinskom području gdje su danima odrađivali posao na sanaciji terena i uklanjanjima porušenih dimnjaka. Podsjećamo vas ovdje na tu priču.

Pročitajte i ovo

SVJETLO NA DVORCU

FOTO: Noć tvrđava na Dubovcu