Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Život SKROMNO Podijeli

Dugorešku tržnicu će malo osvježiti nakon aglomeracije

Da je tržnica zapuštena, smatraju mnogi, a već godinama se najavljuje izgradnja nove na Trgu hrvatskih mučenika

Dva, ponekad i tri štanda na dugoreškoj tržnici sumorna je slika nečeg što bi trebalo biti “trbuh” grada, a kako stvari stoje, do bogatije tržnice Dugorešani će još pričekati. 

O stanju dugoreške tržnice govorilo se i na gradskom vijeću jer je HDZ-ov Josip Vlašić upitao može li se ona ikako urediti. – Zapuštena je, a mogla su se povući sredstva putem INOVA-e koja bi na taj način opravdala svoje postojanje.

No, nikakvih povlačenja novaca za uređenje tržnice neće biti već će ju se malo “osvježiti” kad prođu radovi na aglomeraciji, pojasnio je gradonačelnik dodajući da postoje planovi o tržnici, ali na Trgu hrvatskih mučenika.

Priča o dugoreškoj tržnici, odnosno novoj tržnici stara je već gotovo desetljeće i “povlačila” se kroz dosta izbornih programa i planova. Davno je najavljeno da će biti na Trgu hrvatskih mučenika gdje je trebala niknuti i nova crkva, pastoralni centar, ali i trgovački centar.

O isplativosti tržnice na toj lokaciji, ali i uopće o isplativosti tržnice uz postojeće trgovačke centre i blizinu one karlovačke, teško je govoriti, no uz sve to trebalo bi uzeti u obzir i navike odlaska na lokaciju u Kasaru koje već desetljećima postoje kod Dugorešana.

Inače, dugoreška tržnica nedavno je završila i kao mjesto na kojem je dijelom snimana serija “Područje bez signala”.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

ZAUSTAVI SE VATRO

Naši vatrogasci s Dinare: Odrađuju vrhunski posao u ekstremnim uvjetima