Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Županija TRAŽE POVJERENJE SUNARODNJAKA Podijeli

Dušan Predović kandidat DSS-a za dožupana Karlovačke županije: Želimo biti rješenje, a ne problem

Iza Predovića stoje rezultati, a Demokratski savez Srba želi da srpska zajednica bude integrirana u društvo

Demokratski savez Srba u Karlovačkoj županiji danas je predstavio Dušana Predovića, svog kandidata za zamjenika župana iz redova srpske nacionalne manjine.

Radi se o Karlovčaninu, diplomiranom politologu i stručnjaku za povlačenje europskoga novca. Upravo ta tema bit će temelj kampanje, a onda, ako bude izabran, njegovog budućega rada za sve stanovnike Karlovačke županije, bez obzira na nacionalnost.
Želimo biti tu kao rješenje, a ne kao problem, naglašava.

Viši životni nivo = bolja međunacionalna i vjerska tolerancija

-Mi ćemo se javljati i s problemima koje imamo, ali ćemo se javljati uvijek i sa rješenjima. Dakle, nećemo biti stranka koja je problem nego stranka koja uz te probleme nudi i određena rješenja u jedinicama lokalne samouprave i među ljudima, rekao je Predović. Kao dožupan planira uvesti redovne edukacije stanovništva o europskim natječajima.

-Nećemo u toj edukaciji o povlačenju sredstava gledati na to jesu li mjesta s većinskim srpskim stanovništvom nego ćemo to pokušati napraviti kao jednu integriranu cjelinu. Povlačenje sredstava iz EU fondova je način da se podiže nivo života zajednice na višu razinu, a onda će se poboljšati i međunacionalnu i vjersku toleranciju među ljudima.

13.000 Srba, po zadnjem popisu, ima pravo glasa u Karlovačkoj županiji

Iza Predovića stoje rezultati, a DSS želi da srpska zajednica bude integrirana u društvo. Pa predsjednik DSS-a Siniša Ljubojević poziva svoje sunarodnjake, njih 13.000 s pravom glasa u Karlovačkoj županiji, da Predovića na lokalnim izborima izaberu za svog predstavnika.

-Mi kao zajednica sa svojim zamjenikom župana želimo biti integrirani u politički sustav Karlovačke županije i naravno, u sfere našega društva, pojasnio je Ljubojević.

Ne želimo samo fikus političku funkciju

Na pitanje kako je zadovoljan radom dosadašnjeg dožupana iz redova SDSS-a, Predović odgovara da se za njega premalo čulo u protekle četiri godine.

-Naročito kad su u pitanju gospodarstvo, EU fondovi i povlačenje sredstava jer ovdje se radi o ruralnim sredinama iz kojih većina toga stanovništva i potiče, ali dožupan je tu bio dosta slabo prisutan. Mi ćemo tu biti daleko aktivniji i jači.

-Želimo izbjeći izborni inženjering u srpskoj zajednici. Upravo s kandidatom iz Karlovca, politologom, s velikim iskustvom EU fondova želimo da srpska zajednica bude integrirana u društvo, a da politička pozicija ne bude samo fikus, figurativna, samo prezentacija manjinskih prava već želimo da to bude produktivno i društvu i srpskoj zajednici, dodao je Ljubojević.

DSS ima najboljeg kandidata

Zašto birati DSS-ovog, a ne SDSS-ovog kandidata? – Zato što je bolji i kompetentniji, odgovorio je Ljubojević koji je prije četiri godine za malo izgubio dožupansko mjesto od SDSS-ovog Mirka Martinovića.

Osim s kandidatom za dožupana, Demokratski savez Srba na svibanjskim izborima izlazi i u Ogulinu, Plaškom, Krnjaku, Vojniću i Saborskom.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

IZBORI

Tatalović (Živi zid): Karlovačka djeca i unuci su u Irskoj, Engleskoj, Njemačkoj…Sustav je katastrofalno slab