Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Hrvatska MASKE DOLJE? Podijeli

Dva tjedna prije početka nastave, još se ne zna hoće li učenici morati nositi maske i kako će sve izgledati

Bude li nošenje maski ovisilo o lokalnim stožerima, treba imati na umu da su u njima mahom poslušni koji slijede državnu politiku, a previše ne razmišljaju o pravom životu i posljedicama

Vraćanje dopunske nastave, natjecanja i smanjenje propisanih lokacija na kojima učenici nose maske plan je za popuštanje mjera za nadolazeću školsku godinu, doznaje Jutarnji list u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Naime, za dva tjedna učenici se vraćaju u klupe i započinju još jednu školsku godinu u neobičnim uvjetima epidemije.

Iz resornog ministarstva još uvijek nisu objavili konkretne mjere za škole, no otkrivaju da se ide u smjeru popuštanja mjera u odnosu na one koje su vrijedile prošlu školsku godinu, no konačna će regulativa ovisiti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, piše Jutarnji list.

U prošloj školskoj godini bilo je razumnih profesora koji su djeci “utamničenoj” u razredima davali slobodu bez maski, no bilo je i onih koji su ih stalno opominjali i branili izlaske iz razreda

Što se maski tiče, obveza njihova nošenja za učenike neće biti potpuno ukinuta, ali će se ići prema tome da se koriste što manje.Kako sada stvari stoje, piše Jutarnji, nacionalne odluke o maskama neće biti, već će se one donositi na lokalnoj razini, ovisno o pokazateljima. I unutar takvih odluka moći će biti iznimki: sve škole koje mogu organizirati razmak bit će izuzete od obveze nošenja maski.
Sigurno je da će za svu djecu koja putuju javnim ili organiziranim prijevozima one ostati obavezne, ali je zasad plan da se poveća dozvoljeni broj učenika u sredstvima javnog prijevoza. Najmlađi učenici, oni od prvog do četvrtog razreda osmoljetke, sigurno neće nositi maske na nastavi, kao što nisu ni lani, ali vrlo je izvjesna mogućnost da će ove godine i dobar dio starijih učenika biti izuzet.

 

Pročitajte i ovo

EU NOVAC

Vatrogasnoj zajednici Karlovačke županije 185 tisuća za akciju pomoći u Glini