Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Dvanaest medalja za karlovačke floretaše, Gabrijel Jajčević državni prvak kod dječaka do 10 godina

Naslovima doprvaka okitili su se Lara Fabac kod seniorki, Luka Bublić kod dječaka do 14 godina, te ekipe seniorki, seniora, juniorki i juniora.

Čak dvanaest odličja osvojili su borci Mačevalačkog kluba Karlovac na Prvenstvu Hrvatske u floretu održanom u Zagrebu, a najuspješniji je bio Gabrijel Jajčević, koji je sjajnu formu, nakon osvajanja lige ‘Mali floret’, potvrdio i naslovom državnog prvaka u svom godištu.

Jajčević je dominirao u svojoj kategoriji do 10 godina i osvojio naslov prvaka Hrvatske sa sedam pobjeda i bez poraza. U istoj kategoriji Leonard Baršić-Ilić ubilježio je četiri pobjede i dva poraza te osvojio broncu na svom tek drugom natjecanju u karijeri.

Srebrne medalje izborili su Luka Bublić kod dječaka do 14 godina s pet pobjeda i tijesnim porazom u finalu, Lara Fabac u kategoriji seniorki s pet pobjeda i dva poraza, Lara Fabac, Elena Jakšić i Dora Janžetić u ekipnoj konkurenciji juniorki i seniorki, ekipa seniora (Antonio Gojak, Anton Mravunac, Sven Prpić, Eric Kovačina) te ekipa juniora (Antonio Gojak, Anton Mravunac, Eric Kovačina, Luka Bublić), a brončane Antonio Gojak u pojedinačnoj konkurenciji seniora s pet pobjeda i dva poraza te u pojedinačnoj konkurenciji juniora, u kojoj nije imao baš najbolji nastup, ekipa kadeta (Eric Kovačina, Andrija Kirinčić, Luka Bublić, Jakov Božić) i Iva Kirinčić u konkurenciji djevojčica do 10 godina s pet pobjeda i tijesnim porazom u polufinalu.

Osvajanjem odličja u svim dobnim kategorijama karlovački je klub još jednom potvrdio da je jedan od najboljih u državi, a rezultat bi možda bio i bolji da nekoliko kvalitetnih boraca nije propustilo natjecanje zbog samoizolacije.

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Mostanje 1949 obranilo naslov pobjednika Kupa Kuglačkog saveza Karlovačke županije