Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac KAKVART Podijeli

Dvije solarne kutije u Grabriku osvjetljavaju šetnicu i reklamne panoe, a služe i kao kante za otpad

Vrijednost projekta je 56 tisuća kuna od čega su volonteri odradili čak 22 tisuće kuna

Nove dvije klupe te dvije višenamjenske solarne kutije rezultat su projekta KAkvart provedenog u Grabriku. Postavljene su na šetnici u Ulici Bartola Kašića.

Kako se radi o prostoru u blizini vrtića tako su klupe oslikane veselim motivima, a s obzirom da na ovoj šetnici nema javne rasvjete solarne kutije će poslužiti i toj svrsi. Osim toga, kutije su i reklamni panoi na kojima se nalaze promidžbene poruke dviju udruga Saveza osoba s invaliditetom te udruge Najbolji prijatelj koja se bavi udomljavanjem napuštenih pasa. No, to nije sve, ove višenamjenske solarne kutije su i kante za otpatke u koje se može odlagati i opuške, ali i iskorištene baterije.

Ukupna vrijednost projekta je 56 tisuća kuna s tim da je 34 tisuće kuna osigurano  iz projekta KAkvart, a ostalo je ulaganje volontera da bi se ovaj projekt realizirao.

Program KAkvart jedinstven je u Hrvatskoj i provodi se samo u Karlovcu. Njime se potiče mjesne odbore i gradske četvrti tj. same građane da osmišljavaju projekte prema vlastitim potrebama te da, uz novac koji se osigurava iz gradskog proračuna te od privatnih donatora (Heineken Hrvatska), realizaciji projekata pridonesu volonterskim radom.

Pročitajte i ovo

PRIČAONICE

Ove jeseni za klince “Brbljave srijede” u karlovačkoj Gradskoj knjižnici