Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život KULTURA Podijeli

Dvodnevni Kunstbunker u Dugoj Resi s mnoštvom umjetničkih sadržaja

Festival je društveno angažirani umjetnički projekt koji želi prerasti u umjetničku rezidenciju Kunstuniverziteta Graz i Akademije likovnih umjetnosti Zagreb

U okviru 7. Open arta u Parku vila u Dugoj Resi održan je 14. Kunstbunker Music & Art Festival s mnogo umjetničkog sadržaja ponuđenog građanima besplatno.

Za cijelog trajanja festivala izloženi su radovi lokalnih, umjetnika te nekoliko umjetničkih instalacija.

Svoje stvaralaštvo predstavile su pjesnikinje Darija Žilić i Mojca Rapo Waite, a pjesnički nastup Marijana Grakalića pratio je saksofonist Hajro Pašalić.

Prvog dana fesitvala održali su se koncerti dvojca Tony & Guy te benda Sfumato.

I ove godine se nastavila suradnja s Umjetničkom akademijom u Grazu, pa je tako drugog dana festivala nastupila glazbena skupina ovjenčana austrijskom državnom nagradom Donnauwellenreiter. Nakon toga je festival zaključio jazz sastav Sunrise Sessions Collective.

Pokrovitelji su Grad Duga Resa, Županija karlovačka, Austrijski kulturni forum, Karlovačko, Turistička zajednica područja četiri rijeke i Aquestil.

Festival je društveno angažirani umjetnički projekt koji želi prerasti u umjetničku rezidenciju Kunstuniverziteta Graz i Akademije likovnih umjetnosti Zagreb. Festival je umjetnička socijalna skulptura koju Nikola Vukmanić realizira u suradnji s Leonardom Lesićem. Realizirajući ovaj festival Kunstbunker Duga Resa na inovativan i konstruktivan način obogaćuje kulturni život lokalne zajednice i Karlovačke županije.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919