Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Crna kronika Video STRAVIČNA SMRT NA PRUZI Podijeli

FOTO, VIDEO: Dvoje poginulih na prijelazu u Donjem Zvečaju: teretni vlak smrskao automobil: stradao mladi karlovački par

Na istom mjestu prije 7 godina poginula dvojica mladića. Tada je tražena brklja, no nikad postavljena

Dvije su osobe poginule na pružnom prijelazu u Donjem Zvečaju, mjestu nedaleko od Duge Rese,  kad je na njih naletio teretni vlak.

Nesreća se dogodila točno u podne, a kako doznajemo, prije same nesreće čulo se da vlak daje zvučne signale i trubi.

Riječ je o automobilu karlovačkih registarskih oznaka.

Mještani Donjeg Zvečaja su u šoku. Svi su čuli kako vlak trubi, a tada čuli i strašan udar. Vrlo brzo pronijela se priča da je automobil vjerojatno zapeo na pruzi zbog snijega ili nakupine snijega,  i da nije mogao dalje, odnosno da je zapeo, a u tom je trenutku naišao vlak u smjeru Rijeke. Je li to doista razlog ove strašne nesreće i što se točno dogodilo, na policiji je da utvrdi nakon očevida.

Prijelaz na pruzi Karlovac- Rijeka, poznat kao iznimno opasan i neosiguran

Kolika je bila snaga udara dovoljno govori podatak da je automobil odguran nekih 300-ak metara dalje od samog mjesta prijelaza, u smjeru Generalskog Stola. Slika na mjestu nesreće je stravična, automobil je u potpunosti smrskan, a nesretnim ljudima nije bilo spasa. Identitet stradalih nije još poznat. Radio Mrežnica na mjestu nesreće doznaje da su stradali mlađi ljudi, par iz Karlovca, u tridesetim godinama.

Prije 7 godina na istom mjestu strašna nesreća

Ovo je željeznički prijelaz koji vodi prema naselju Osor i na kojem se prije nekoliko godina također dogodila stravična nesreća u kojoj je vlak naletio na vozilo u kojem su bila dvojica mladića. Nesreća se dogodila 4. veljače 2011.godine, a nesretni mladići preminuli su na mjestu. I 2009.godine na istom mjestu dogodila se također teška nesreća.Nakon toga je postavljena svjetlosna signalizacija, ali brklja nije. Brklju su peticijom zahtijevali tamošnji mještani, no svih ovih godina ništa se nije po tom pitanju riješilo.

Željeznički promet je u prekidu.

Pročitajte i ovo

PAD S BICIKLA

U Karlovcu teško ozlijeđena mlada biciklistica: Pala i udarila u parkirani auto