Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Crna kronika TRAŽILI PA DOBILI Podijeli

Dvojica karlovačkih posrnulih policajaca novac, umjesto u proračun, međusobno podijelili

Kazne od 2 do 5 tisuća kuna oprostili, a USKOK danas donio rješenje o istrazi

Karlovački policajci koji su pali u ruke kolega “posrnuli” su, očekivano, na novcima. Tražili su, a onda i dobili novac kojeg su zajedno podijelili u zamjenu da ne kazne počinitelje prekršaja u prometu. Prekršaji u kojima su zatekli počinitelje bili su teški od 2 do 5 tisuća kuna.

Sve se događalo pretprošlog petka u Karlovcu, 18. svibnja, a cijelu priču najbolje znaju u USKOK-u koji je zajedno s PU Karlovačkom i vodio slučaj. Danas su pak donijeli rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1965., 1989., 1989.), dvojice bosansko-hercegovačkih državljana (1983., 1972.) i austrijskog državljanina (1963.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da  policijski službenici ovlašteni i dužni nadzirati sigurnost cestovnog prometa, 18. svibnja 2018., u Karlovcu, u više navrata postupili suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer nisu, nakon što su utvrdili počinjenje prekršaja za koje je propisana kazna od 2.000,00 do 5.000,00 kuna, sankcionirali i evidentirali počinitelje prekršaja u Informacijski sustav Ministarstva unutarnjih poslova te u izvješću o postupanju po radnom nalogu. Zauzvrat su okrivljeni policijski službenici od okrivljenika tražili i preuzeli novčane nagrade koje su međusobno podijelili, a ne sankcioniranjem počinitelja prekršaja okrivljenicima su, na štetu proračuna Republike Hrvatske, pribavili nepripadnu imovinsku korist.

Pročitajte i ovo

POSLA ZA POLICIJU

Na Baniji noćas teško ozlijeđen mopedist, policija istražuje tko je