Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac ČAROLIJA SUSRETA Podijeli

Edo Maajka, Opća opasnost, Mia, Klapa Cambi samo neki od izvođača na Adventu u Karlovcu

Prva adventska događanja započet će već idući tjedan karlovački franjevci

U svega 17 dana Adventa u Karlovcu bit će izvedeno 74 programskih nastupa s oko 500 sudionika. Organizatori i donatori, Izvan fokusa, KABA, Heineken Hrvatska, Grad Karlovac i Turistička zajednica, danas su najavili tko stiže u Karlovac od 14. do 30. prosinca.

– Ovogodišnji Advent još jednom dovodi renomirana imena hrvatske glazbene scene kao što su Silente, TBF, Nipplepeople, Edo Maajka, Opća opasnost, Letu Štuke, Klapa Cambi i drugi. Poseban naglasak stavljen je na obiteljski program u sklopu kojeg će se postaviti „Božićno selo“ gdje će se održavati brojne radionice, pripovijedanja i priče za djecu. Na Glazbenom paviljonu nas također očekuju nastupi zborova, glazbenika Glazbene škole Karlovac, raznih orkestara, akustičnih sastava, plesnih nastupa i performansa te folklornih ansambla, kulturno umjetničkih društava, tamburaških sastava i drugih, rekao je Filip Trezner iz Izvan fokusa.

Program će se u tjednu održavati od 17 do 23, a vikendom od 16 do 24 sata. Podsjetimo karlovačku Čaroliju susreta ove godine otvorit će Adventska utrka koja dovodi više od 400 sudionika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Novina je i Božićno selo kod Lopašića, a ono što je isto kao i prethodna dva Adventa je program podijeljen na obiteljski, tradicionalni i večernji.

No, i prije svega toga, prva adventska zbivanja započet će već idući tjedan karlovački franjevci.

– Već desetu godinu za redom čuvari naše tradicije započet će s aktivnostima već prve nedjelje došašća. Na glavnom gradskom trgu uz pjesme i molitve zasvijetlit će svijeće na adventskom vijencu 30. studenog, a već možda zaboravljene adventske pjesme oživjet će naši KUD-ovi, rekla je direktorica TZ-a Marina Burić.

Izložbom jaslica 15. prosinca bit će otvoren i Franjevački muzej. U adventskim i božićnim aktivnostima sudjelovat će i Nacionalno svetište sv. Josipa s jedinstvenom božićnom izložbom, kao i gradska tvrtka Mladost koja vrata klizališta otvara 6. prosinca, na svetog Nikolu koji također stiže u grad.

Pročitajte i ovo

DEBAKL RESTARTA

HDZ pobijedio diljem Karlovačke županije, osim u Kamanju i Plaškom