Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život BESPLATNO ZNANJE Podijeli

Edukacija na Veleučilištu: Sve što treba znati o društvenom poduzetništvu i održivom turizmu

Besplatna edukacija kroz EU projekt namijenjena je ciljanoj skupini, a prva radionica bit će 30. ožujka

EU projekt održivog turizma kroz društveno poduzetništvo, kojeg agencija Croatia Open Land provodi u partnerstvu s LAG-om Vallis Colapis, Veleučilištem u Karlovcu i općinom Kamanje, ide dalje.

Krajem ožujka na Veleučilištu će biti održana prva edukativna radionica za ciljanu skupinu – mlade, žene, dugotrajno nezaposlene i starije od 50 godina s ruralnih područja Karlovačke i Zagrebačke županije. Educirat će se o društvenom poduzetništvu, ali i mogućnostima samozapošljavanja u turizmu.

-Nadamo se velikom broju budućih poduzetnika koji će se nakon tih edukacija odvažiti i vidjeti da zapravo poduzetništvo može biti i njihov izbor karijere, rekla je profesorica s Veleučilišta Andreja Primužak. Damir Kršić iz LAG-a Vallis Colapis pak polaznicima jamči jako dobru edukaciju.

Irska je u Hrvatskoj

Projekt je vrijedan više od milijun i sto tisuća kuna i traje do proljeća iduće godine. Cilj je osnažiti već postojeće djelatnike u turizmu, ali i stvoriti nove kako bi svi zajedno tržištu ponudili zajednički turistički proizvod.

-Poanta je kroz projekt, ali i ove radionice osvjestiti ljude kakve resurese i prirodu imamo te što od tih resursa možemo napraviti, rekao je voditelj projekta Krešo Rogoz, vlasnik Croatia Open Landa.

-Veliki dio predavanja će se odvijati na terenu gdje je zamišljeno povezivanje partnera i prezentiranje svih mogućnosti ruralnog dijela Karlovačke županije. Otkrivat ćemo nove potencijale i turističke proizvode. Cilj je da se ljudi opredijele prema ruralnom turizmu jer Irska je tu u Hrvatskoj. Svi ćemo se sigurno dobro zabaviti i naučiti sudjelujući u kreiranju i prezentiranju novih turističkih sadržaja, rekla je profesorica s Veleučilišta Draženka Birkić.

Dodatno polaznici će biti upućeni i u mogućnosti financiranja svojih projekata iz EU fondova.

Edukacije su besplatne, mjesta za prvu radionicu je još malo, a prijave su otvorene do početka prve radionice, 30. ožujka.

Pročitajte i ovo

SMRT NA ILOVCU

Na Ilovcu večeras poginuo motociklist