Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac LOVA ZA UČENJE Podijeli

Edukaciju i informiranje Karlovčana o novom sustavu gospodarenja otpadom plaća EU s milijun kuna

Predstave, emisije, tribine održavat će se od lipnja punih 20 mjeseci

Projektom “Pametno odloži#Bolji Karlovac složi” vrijednim 1,2 milijuna kuna, Grad Karlovac će idućih 20 mjeseci educirati građane o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom.

Milijun kuna stiže bespovratno iz EU-a preko Ministarstva zaštite okoliša pa će cijela priča o informiranju i edukaciji Grad koštati tek 200 tisuća kuna. A aktivnostima koje su, zajedno s cijelim projektom osmislili u gradskoj upravi, pokušat će se razviti novu svijest kod građana ne bi li razvrstavanje otpada što efikasnije zaživjelo među Karlovčanima.

– Bit će TV emisija i spotova, osmišljena je predstava za djecu, bit će  dosta sitnih stvari, ali i javnih tribina na kojima ćemo građane educirati i informirati, rekao je gradonačelnik Damir Mandić u Grabriku predstaviviši projekt.

Iako ne u sklopu ovog projekta, informiranje građana započinje već danas. Gradonačelnik i njegovi suradnici kreću s obilaskom svih gradskih četvrti i mjesnih odbora gdje će gospodarenje otpadom biti glavna tema. Prva na redu je Gradska četvrt Drežnik – Hrnetić. Zbor građana na koji stiže i Mandić je u 19:30 u područnoj školi u Hrnetiću.

Pročitajte i ovo

ČISTOĆ(KA)

Građani zadovoljni karlovačkom Čistoćom: Dečki rade dobar posao, ali previše naplaćuju