Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život EKO DAN Podijeli

Eko dan održan u OŠ “Ivan Goran Kovačić”

U radionice su bili uključeni svi od učenika i učitelja do roditelja, baka i djedova

Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ obilježila je Eko dan. Uobičajenu nastavu zamijenilo je dvadesetak ekoloških radionica izrade uporabnih predmeta od recikliranih materijala.

Koordinatorica projekta, ravnateljica Sanja Ferkula kaže kako je cilj projekta osvijestiti potrebu za smanjenjem količine otpada, recikliranjem i zaštitom okoliša te promocija organskog uzgoja hrane.

U radionice su bili uključeni svi – od ravnateljice, učitelja, stručnih suradnika i tehničkog osoblja, do roditelja pa i djedova i baka koji su učenike pripremali za Eko dan.

Učenici su imali priliku naučiti kako izraditi lutkice od plastičnih čepova, eko robote od limenki ili pak avione od sladolednih štapića, stolne lampe od plastičnih boca ili torbe od iznošene odjeće.

– Kako nam se približava najsvečanije doba godine, dio radionica posvećen je bio izradi božićnih ukrasa, adventskih vjenčića i kalendara za sljedeću godinu. Uklonjene su stare edukativne ploče, postavljene hranilice za ptice, izrađeni su lončići za cvijeće i osmišljene nove društvene igre, učilo se kako prišiti dugmad. Učenici su doznali više o pravima i odgovornostima prema zdravom okolišu, a sve je radionice pratila i fotografirala novinarska skupina. Područne su škole Grabrk i Bosiljevo Eko dan obilježile zajedničkim radionicama „Stara roba – novi proizvod“, a dan su zasladili Mali kuhari.

Rezultati radionica prestavljeni su izložbom u predvorju škole.

Pročitajte i ovo

VATRU GASI, BRATA SPASI

Mladi glinski vatrogasac u potresu ostao bez kuće, ali nesebično pomagao sugrađanima. Karlovački kolege mu žele izgraditi novi dom