Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Sport KARATE Podijeli

Elena Badanjak i Lucija Šegavić bez odličja na 22. Balkanskom prvenstvu u crnogorskom Baru

Šegavić je u repasažu, u borbi za broncu, tijesno poražena od Grkinje Chorianopoulou.

Elena Badanjak i Lucija Šegavić, karatistice Karlovca 1969, nastupile su u sastavu hrvatske reprezentacije na 22. Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom u crnogorskom Baru, no nisu uspjele doći do odličja.

Badanjak je u kategoriji mlađih seniorki do 61 kg, u konkurenciji 22 natjecateljice, u 1. kolu pobijedila Grkinju Nefeli Bourtzi s 1:0, no u osmini finala je zaustavljena od Merjem Klepić iz Bosne i Hercegovine rezultatom 5:0.

Šegavić je nastupila u kategoriji kadetkinja preko 61 kg, također u konkurenciji 22 natjecateljice. U prvom je kolu slavila nad Ajrom Selman iz Bosne i Hercegovine 4:1, u osmini finala nad Larom Miranović iz Srbije 2:1, potom je u četvrfinalu bila bolja od Eleni Tsolakidou iz Grčke 2:1, ali u polufinalu je poražena od kasnije osvajačice zlata u ovoj kategoriji, Nadje Boričić iz Crne Gore, rezultatom 6:0. U repasažu, u borbi za broncu, tijesno je izgubila od Grkinje Marije Chorianopoulou (1:1) i podijelila 5. mjesto.

Na natjecanju je nastupilo 1.011 natjecatelja iz deset država, a hrvatska reprezentacija osvojila je ukupno dvije zlatne, četiri srebrne i devet brončanih medalja.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’