Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac ENERGETSKA OBNOVA Podijeli

Energetska obnova starog dijela karlovačke knjižnice od ožujka do prosinca

Iz energetskog razreda E knjižnica će prijeći u štedljiviji razred B

Uskoro počinje energetska obnova starog dijela Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”, a od kraja godine, kada završe radovi, štedjet će energiju.

Ugovor o izvođenju građevinsko – obrtničkih, strojarskih i elektrotehničkih radova potpisan je danas s izvođačem AB gradnjom.

-Smanjit će se emisija CO2 za 97,27 % i postići godišnja energetska ušteda od 193.330 kWh na godinu. Mjere koje su predviđene ovim projektom su: izvođenje tolinske i hidroizolacije krova i stropova, nova toplinska izolacija vanjskih zidova, zamjena vanjske bravarije, hidroizolacija i toplinska izolacija poda i ukupnih zidova podruma, novo niskotemperaturno zračno grijanje odnosno hlađenje pomoću ventilokonvektora te zamjena unutrašnje rasvjete učinkovitom, rekla je ravnateljica Jasmina Milovčić.

Investicija je veća od 6,7 milijuna kuna, a stara zgrada će iz sadašnjeg energetskog razreda E prijeći u razred B. Radovi počinju početkom ožujka u podrumu zbog čega se već izmješta jedan dio knjižnoga fonda.

Od 1976. kada je izgrađena, Knjižnica će konačno biti zaokružena cjelina, kaže gradonačelnik Mandić. Djelatnici će dobiti bolje uvjete za rad, a bit će riješen i estetski dio knjižnice. Ovo je jedan u nizu projekata energetske učinkovitosti u gradu Karlovcu. U provedbi su trenutno projekti teški 30 milijuna kuna na javnim zgradama, a za obnovu su preostale OŠ Turanj i OŠ Braća Seljan te zgrada gradske uprave.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu