Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac IZ RAZREDA Podijeli

Energetski obnovljen i novi dio OŠ “Braća Seljan”

OŠ “Braća Seljan” sa zgradom bivšeg MIOŠ-a dvostruko je veća. Bit će mjesta za učenike, ali i udruge

Uz investiciju veću od 2,7 milijuna kuna, zgrada bivšeg MIOŠ-a tj. dio OŠ Braće Seljan u Domobranskoj ulici, uspješno je energetski obnovljena. To je 10. ovakav projekt kojeg je Grad Karlovac uz EU sufinanciranje u zadnje tri godine realizirao na javnim zgradama.

Iz energetskog razreda D, zgrada je prešla u B, emisija CO2 smanjena je skoro 70 %, a potrošnja toplinske energije također je značajno manja.

Projekt je s 1.451,470,37 kuna sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj

-Izvedena je toplinska zaštita vanjskih zidova i stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjen je dio stare dotrajale vanjske stolarije te postojeća flourescentna rasvjeta LED žaruljama. Postavljeni su i termostatski radijatorski ventili, rekao je Robert Vodopić na završnoj konferenciji istaknuvši kako je i ova energetska obnova završila šest mjeseci prije roka.

Od 2017. u energetsku obnovu javnih zgrada uloženo više od 38 milijuna kuna

U tri godine u 10 projekata energetske obnove investirano je više od 38 milijuna kuna, od toga je 16 europskih milijuna kuna. Sedam milijuna je iz Fonda ostalo iz gradskog proračuna, dodao je gradonačelnik Mandić.

Iako sada OŠ Braća Seljan ima duplo više prostora, ukupno više od 2000 kvadrata, 296 učenika ipak zbog situacije s koronom idu u dvije smjene. U bivšem MIOŠ-u koriste tek nekoliko učionica – Dvije u prizemlju i četiri na prvom katu za produženi boravak četrdesetak učenika, rekla je ravnateljica Jasmina Budinski. Dio učionica koji im trebaju tek treba urediti, naglašava.

Glazbena škola na drugom katu

Ostalo će, najavio je gradonačelnik Damir Mandić, dobiti Glazbena škola i Karlovački tamburaški orkestar.

-Sad je već izgledno u ovoj zgradi će se smjestiti dio Glazbene škole Karlovac koja će tu imati svoju nastavu opće-obrazovnih predmeta. Prema onome što smo do sad usuglasili, oni bi preuzeli cijeli drugi kat. Ostatak prostora, koji neće trebati osnovnoj školi Braće Seljan, škola će ponuditi nekim udrugama. Za sad je izvjesno da će naši Karlovački tamburaši će napokon dobiti svoj vlastiti prostor koji će moći koristiti za svoj rad, pojasnio je Mandić.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu