Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija ENERGETSKA SIROMAŠNOST Podijeli

Energetsko siromaštvo u Karlovačkoj županiji sprječavat će energetski savjetnici iz Vojnića, Slunja, Karlovca i Ogulina

Cilj je racionalno koristiti energente, a ne štedjeti i oskudijevati

Projektom Dobra energija u društvenom poduzetništvu od prvog travnja u Slunju, Ogulinu, Vojniću i Karlovcu zaposlit će se osobe putem javnih radova kao energetski savjetnici.

Njihova zadaća bit će savjetovanje ljudi kako što racionalnije upravljati energijom u svojim kućanstvima te tako spriječili energetsko siromaštvo. Proći će verificirani program osposobljavanja. Proces njihovog zapošljavanja najčešće će ići putem Grada ili lokalne udruge koja tamo djeluje.

U Karlovcu su o daljnjim koracima raspravljali predstavnici Grada, predstavnici Crvenog križa, Zavoda za zapošljavanje i Obrtničkog učilišta.

-To znači jedan čitav spektar organizacija koje djeluju na lokalnom nivou i čija suradnja je nužna da bi se sustavno rješenje pronašlo na lokalnoj razini za borbu protiv energetskog siromaštva. Cilj je pomoći ljudima da im se smanje računi, naglasio je voditelj projekta Zoran Kordić.

Energetsko siromaštvo odnosi se na situacije kada kućanstvo ima poteškoća i problema s plaćanjem računa za energente, a cilj je to spriječiti. Poanta energetske efikasnosti nije u štednji već u racionalnijem korištenju energije. Razina udobnosti treba ostati ista, ali uz minimalnu potrošnju energije.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE

DugaResa Fest i ovog svibnja: Prijave do kraja veljače, za školarce audicija, a očekuje se i gost iznenađenja