Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Život MLADI PREDLAŽU Podijeli

Energija nam treba, ali rijeke ne moraju biti jedini izvor

Kampanja “Naše rijeke, naša blaga” i ove godine u Karlovačkoj županiji

Bez energije i struje danas se ne može živjeti, ali nije nužno da se do nje dolazi samo gradnjom hidroelektrana na rijekama. 

Ovo je samo jedan od zaključaka s tribine održane u Dugoj Resi u sklopu WWF Adria kampanje “Naše rijeke, naše blago” koja je uz pomoć KPA Vodomar i Eko Pana i ove godine održana u Karlovačkoj županiji, ovoga puta na Mrežnici. Iako je prvenstveno bila namijenjena mladima, srednjoškolcima, u raspravi su sudjelovali i ostali zainteresirani građani među kojima su osim Dugorešana bili i kajakši iz svih dijelova Hrvatske koji veslanjem po svim hrvatskim rijekama sudjeluju u kampanji.

U srednjoškolce iz Duge Rese u raspravi su vrlo aktivno sudjelovali i učenici 2. i 3. razreda Tehničke škole Ruđer Bošković iz Zagreba

Sva pitanja i prijedlozi koji su iznijeti na tribini, poput kombiniranja različitih održivih izvora energije, veća dostupnost solarne energije, korištenje plime i oseke, inzistiranje na popravljanju štete nastalih kao posljedica iskorištavanja rijeka za električnu energiju,ulaganje u znanje i mlade inovatore, bit će upućena ministru zaštite okoliša Tomislavu Ćoriću koji nije mogao doći u Dugu Resu.

Kampanja “Naše rijeke, naše blago” se nastavlja regatama rijekama Kupom, Koranom i Dravom.

Pročitajte i ovo

U ČAST KINI

Karlovčani izabrali najmješanca: Natjecalo se 30 ljubimaca