Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Karlovac MANDIĆ O KORONI U GRADU Podijeli

Epidemiološka situacija u Karlovcu je vrlo dobra, nikako odlična

U prvom valu ukupno 23 oboljelih, a samo u zadnjih tjedan dana 48

Epidemiološka situacija u Karlovcu je pod kontrolom, vrlo dobra je, ali odlična nije, rekao je danas novinarima prvi čovjek Karlovca Damir Mandić komentirajući stanje s COVIDOM-19. One koji u pitanje dovode sve mjere zaštite pozvao je da vode računa o drugima.

Građane je pohvalio zbog visoke razine osobne odgovornosti.

-Ako bi je nekom ocjenom definirali onda bismo mogli reći da je epidemiološka situacija pod kontrolom, da je vrlo dobra. Da je odlična to ipak ne možemo reći s obzirom na brojke koje se pojavljuju u gradu Karlovcu. U zadnjih tjedan dana grad Karlovac je imao 48 slučajeva pozitivnih osoba na koronaviru. U onom prvom valu u gradu Karlovcu je bilo 23. Taj broj zaista raste i to nije ništa čudno u odnosu kad se gleda cijela Republika Hrvatske, kaže Mandić.

U gradskom sustavu problema s koronom nema

U gradskim školama i vrtićima stanje je pod kontrolom. Pozitivna je situacija i u karlovačkom gospodarstvu, a i u gradskom sustavu – gradskoj upravi i tvrtkama – sve funkcionira po pravilima ponašanja još od početka epidemije.

-Kad smo odgovorni čuvamo vlastitu egzistenciju, rekao je Mandić i naglasio kako u gradskoj upravi nije bilo direktnih zaraza tek samoizolacija, među kojima i dviju pročelnica, zbog kontakta sa zaraženim članovima obitelji.

U javnosti se mjere dovode u pitanje

No, zbog činjenice da se u javnosti u pitanje dovode mjere i preporuke koje stižu od nacionalnog stožera, Mandić kaže kako bi svi na umu trebali imati da moramo voditi brigu o vlastitom, ali i zdravlju drugih.

-Ja bih pozvao sve one koji dovode u pitanje preporuke i mjere, pa makar imali li opravdana pitanja, da imaju na umu da smo odgovorni i prema drugima.

Sutrašnja sjednica Gradskog vijeća održat će se uživo u Velikoj vijećnici, pod maskama. Oni vijećnici koji maske odbijaju staviti i ovoga će puta biti u posebnoj prostoriji i vijećanje će pratiti online.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju