Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija NORMALIZACIJA ZDRAVSTVA Podijeli

Etapno otvaranje karlovačke bolnice: Pacijente koji su “izgubili” termine pozivat će na preglede i pretrage

Zaostatak od mjesec i pol pokušat će što prije nadoknaditi, a istovremeno će se raditi i s “novim” pacijentima

Danas je Hrvatska ušla u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera, a osim frizerskih i kozmetičkih salona te još nekih obrta u kojima se ostvaruje bliski kontakt, počela je i normalizacija zdravstvenog sustava.

U karlovačkoj bolnici etapno se otvaraju ambulante i poliklinika. Svi pacijenti koji su izgubili termine bit će pozivani na novi termin pregleda ili pretrage.

– Na nekim radilištima bit će paralelne ambulante – jedna koja riješava npr. datum 15.3. kada smo stali sa radom dok druga riješava današnji dan, koji je po rasporedu. No, svi koji su na listi čekanja ili očekivanja bit će prethodno nazvani i upućeni na protokol kako treba doći, pojašnjava ravnatelj dr. Jančić.

Na ulazu treba proći trijažu

Ako žele ispoštovati dogovoreni termin pacijenti bi do bolnice trebali stići nešto prije zbog novog protokola pri ulasku.

-Nekoliko minuta prije treba proći trijažu na samom ulazu i treba sačekati u čekaoni na vrijeme kada su naručeni za pregled. Koliko će biti ambulanti na kojim radilištima to vam sada ne mogu reći, ali gledamo da svaka služba ili svaka subspecijanost bude u određenom ritmu i rasporedu mogla pozivati i odraditi preglede koji su propušteni, ali i ove koji dolaze na redovan termin.

Jančić uvjerava da će unatoč kašnjenu od mjesec i pol dana svi doći na red, ali pacijente moli za strpljenje.

Pročitajte i ovo

KORONA VRIJEME

Četiri novooboljele osobe u Karlovačkoj županiji – 1 u Dugoj Resi, 3 u Ogulinu