Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

To znači da 70 posto svih onih koji su bili zraženi, virus zapravo nisu prenijeli drugima i da su se svi slučajevi gdje je se širila zaraza - zapravo dogodili na društvenim okupljanjima Kako se korona širila? '70 posto oboljelih nije zarazilo nikoga' Oko 2 sata iza ponoći policajci su na križanju Selske i Savske ceste u kršenju prometnih propisa uočili 35-godišnjaka u Fordu. On im je krenuo bježati pa je putem ozlijedio tri policajca... Drama u Zagrebu: Bježao autom pa sletio i ozlijedio tri policajca Sezonu 2020./2021. osmislili smo vjerujući kako nam upravo teatar u ovim nesigurnim vremenima možda može najviše pomoći. I to podjednako gledateljima kao i umjetnicima, rekla je intendantica HNK je najavio novu kazališnu sezonu: Stižu poslastice za ljubitelje opere, drame i baleta Domovinski pokret ne planira povećavati broj ministarstava niti pospješivati daljnje bujanje ionako preglomaznog državnog aparata. Boje nas se pa izmišljaju da ćemo osnivati Ministarstvo sreće. Mi znamo kako ćemo hrvatski narod usrećiti - tako što ćemo smanjiti broj ministarstava i decentralizirati državnu upravu. Zašto neka ministarstva ne bi bila u Slavoniji, a neka u Dalmaciji? I, na kraju, kome bi uopće moglo smetati podizanje kvalitete života i sreća hrvatskoga naroda?, napisao je ovo Škoro na Facebooku i tako demantirao navode da će, ako postane premijer, osnovati ministarstvo sreće. Podsjetimo, dio programa stranke Miroslava Škore posvećen je kvaliteti života, u sklopu čijeg se poboljšanja predlaže 'osnivanje određenog državnog tijela'. Večernji je pisao da je za njegovo ubacivanje u programska načela zaslužna Anita Freimann, inače sumentorica Škori na doktorskoj disertaciji i 'doktorica sreće'. - Spoj je to ekonomije i psihologije, kojim se svjetski ekonomisti bave već više od četrdeset godina. Ministarstva sreće već postoje, primjerice u Butanu, gdje su odavno shvatili da BDP nije indikator kvalitete života i blagostanja u državi - rekla je Anita Freimann za Večernji list. Ipak ništa od Ministarstva sreće

Život BEZ AUTOMOBILA I PREPREKA Podijeli

Europski tjedan mobilnosti od 17. do 22. rujna obilježit će se i u Karlovcu

Mogu li Karlovčani tjedan dana bez automobila?

Karlovac se već tradicionalno uključuje u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti tako će od 17. do 22. rujna u gradu biti organiziran niz aktivnosti kojima će se sve građane poticati da što manje koriste automobile.

– Želimo ih potaknuti da do posla dolaze pješice , biciklima, ostalim načinima da ne koriste automobile. Ako je potrebno koristiti automobile onda postoji mogućnost da ih i podijele. Također, ističemo mogućnost javnog prijevoza, rekla je na današnjoj pressici voditeljica gradskog odsjeka za odgoj i obrazovanje Renata Kučan.

Savez udruga osobe s invaliditetom u tri će dana organizirati aktivnosti namijenjene djeci.

– Edukativno – informativna šetnja “Nino te vodi po Karlovcu” je za djecu vrtićkog uzrasta i to će biti prilika u kojoj će djeca učiti o važnim stvarima, ali će se i senzibilizirati za pitanja osoba s invaliditetom. Animatori voditelji će biti osobe s invaliditetom, rekla je Veronika Lendler.

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije organizira zajedničko vježbanje, a karlovačka prometna policija promotivnim će akcijama osvještavati vozače o najranjivijim skupinama.

– To su dakako djeca kao sudionici u prometu odnosno pješaci i to poglavito stavljamo naglasak na djecu prvih razreda, rekao je načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Bosiljevac.

Osobe s invaliditetom još uvijek ne mogu ni na pojedine terase kafića

Tjedan mobilnosti ima za cilj smanjiti korištenje motornih vozila, poticati ljude na kretanje, ali i ukazati na pravo svih na mogućnost kretanja. Većina institucija koje pružaju socijalne usluge u gradu Karlovcu pristupačne su osobama s invaliditetom. Ipak, kaže Gordana Jurčević, osobama u kolicima ili teže pokretnima odlazak na kavu ili sladoled može biti nemoguća misija.

– Ne možemo ni na sve terase, a kamo li u kafiće. Vjerujem da će vlasnici u budućnosti razmišljati više o tome da smo i mi njihovi gosti jer isto smo potrošači kao i svi ostali građani, dodala je Jurčević.

U EU tjednu mobilnosti i ove će godine jedna od ustanova u gradu dobiti “Plavi cvijet” za podizanje pristupačnosti osobama s invaliditetom. Tko dobiva nagradu ostaje tajna dodjele nagrade idućeg četvrtka.

Pročitajte i ovo

POMAŽU I KAD NEMA POPLAVA

Vojska na Korani gradi Bailey most. Spajat će Turanj i Logorište za prijevoz materijala za nasip