Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Crna kronika POLICIJA O IZNUDI Podijeli

Ex policajac i zvijezda serije uz specijalca iz Lučkog prijavljeni za iznudu u pokušaju. Traži se još jedna osoba

Specijalac je udaljen s dužnosti, a taj dan bio je izvan službe

Bivši policajac i zvijezda Krim tim 2 Leon Lučić (48) te pripadnik ATJ Lučko A.V. (35) sada su i službeno osumnjičeni za kazneno djelo iznude u pokušaju, a Lučić dodatno i za kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Specijalac je pak udaljen iz službe i predan pritvorskom nadzorniku.

Karlovačka policija objavila je nove detalje i krim istraživanjem utvrdili da je za sukob na nadvožnjaku kod Draganića za teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnjak, a zajedno s 35-godišnjakom osumnjičen i za iznudu u pokušaju.

Krim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos. … 10. siječnja kontaktirali su oštećenog i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste blizu Draganića gdje je došlo do fizičkog sukoba odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen. Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko i navedenog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je i udaljen iz službe, navodi policija.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnosi se kaznena prijava, dok je osumnjičeni 35-godišnjak, koji je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu danas doveden na Općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda osumnjičeni 48-godišnjak nalazi se u zdravstvenoj ustanovi te prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije, zaključuje karlovačka policija napominjući da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Pročitajte i ovo

TUČNJAVA NA BANIJI

Dvojica maskiranih napala skupinu mlađih osoba. Teže ozlijeđen 23-godišnjak