Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija GRAND FINALE Podijeli

Fantastičan završetak ovogodišnjeg Riječnog kina – film i zvijezde su savršen spoj

Bilo je spektakularno – pogled sa spomenika, pogled na film i konačno na zvijezde

Nakon četiri tjedna prikazivanja filmova, kvizova, nagrada, glazbe i popratnih događaja, ovogodišnjem Riječnom kinu uz Karlovačko došao je kraj. I to kakav, na Petrovoj gori koja je u istoj večeri spojila film i zvijezde.

Uz karlovačko Foginovo kupalište, Riječno kino uz Karlovačko ove godine prošlo je kroz Dugu Resu, Ogulin, Ozalj, Barilović, Lasinju i Kamanje, a posljednja postaja po prvi put bio je Spomenik na Petrovoj gori gdje je posjetitelje čekao vrlo dinamičan program.

Netom prije zalaska sunca, posjetitelji su se zaputili prema spomeniku Vojina Bakića uz stručno vodstvo povjesničara Igora Jurilja. Posjetitelji su mogli čuti puno o ovom fascinantnom spomeniku penjući se skroz do vrha s kojeg je sezao pogled preko nepreglednog zelenila gustih šuma.

Nakon razgledavanja spomenika prikazan je nagrađivan dokumentarni film “Nostalgija za svjetlom” o pustinji Atacama koja privlači astronome iz cijelog svijeta, ali i skriva tajne i ljudske žrtve režima čileanske diktature.

Ovaj film, proglašen 12. najboljim dokumentarnim filmom, ujedno je služio kao odličan uvod u nastavak spektakularne večeri.

Naime, sinoć je bio najvidljiviji meteorski roj Perzeide, popularno zvan Suze Sv. Lovre zbog kojeg su se na Petrovoj gori okupili i brojni ljubitelji svemira. Astronomsko društvo Beskraj je organiziralo Planetarij na otvorenom i postavilo teleskope kroz koje su se mogla vidjeti zviježđa.

– No, za gledanje Perzeida bila je potrebna jedino dekica ili luftić, a čak ni strpljenja nije trebalo jer ih se moglo vidjeti zaista mnogo. Među posjetiteljima mogli su se čuti zapanjeni usklici, pa čak i pljesak, a ovakva večer zasigurno će svima ostati dugo u sjećanju, kažu u Kinoklubu zahvalivši svima koji su mjesec dana bili dio Riječnog kina.

Pročitajte i ovo

U AMFITEATRU

Danas se otvara dugoreško klizalište